Op woensdag 15 maart 2023 zijn er in Nederland Waterschapsverkiezingen en verkiezingen voor de Provinciale Staten. "Iedereen van 18 jaar en ouder die in het beheergebied woont, kan stemmen voor de Waterschapsverkiezingen. Door te stemmen, bepaalt u wie er straks in het bestuur van waterschap Hollandse Delta zitten. Het nieuwe bestuur wordt gekozen voor een periode van vier jaar..." Lees meer >>

Aan de verkiezingen kunnen politieke partijen en belangengroeperingen (verenigingen of stichtingen) deelnemen. U kunt zich kandidaat stellen. Onder deze link naar wshd.nl vindt u meer informatie over de komende waterschapsverkiezingen. Als u na het lezen hiervan nog vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar waterschapsverkiezingen@wshd.nl.

Verkiezingen voor de Provinciale Staten

Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten kiest u de leden van de Provinciale Staten. Zij vormen het parlement van de provincie. Provinciale Staten controleert het dagelijks bestuur van de provincie: het college van Gedeputeerde Staten. Het aantal zetels in Provinciale Staten hangt af van het aantal inwoners van de provincie.

Onder deze link naar kiesraad.nl vindt u meer informatie over de komende verkiezingen voor de Provinciale Staten.