Dirksland - De burgemeester heeft lijsttrekker Johan de Vos benaderd en verzocht de stemoproep van VKGO per direct weg te halen van de Watertoren in Dirksland. "Na de vorige verkiezingen kreeg Vitale Kernen te horen dat posters binnen de kernen niet meer konden, omdat deze ontsierend zouden zijn. Alternatieven moesten er dus worden bedacht. VKGO had een duurzame oplossing gevonden door een aantal dagen de naam VKGO door middel van led-licht weer te geven op de watertoren van Dirksland...." Lees meer >>

Vervolg

VKGO: "Deze actie was nNiet storend, niet vervuilend. Dit alles in goede overeenstemming met de beheerder van de verlichting van de buitenkant van het pand, de dorpsraad van Dirksland."

Toen kwam de burgemeester in beeld die lijsttrekker Johan de Vos liet weten dat de campagnereclame per direct verwijderd diende te worden. De reden; de gemeente is eigenaar van het pand. Geen nadere toelichting, geen mogelijkheden wat kan wel.

De VKGO verzet zich tegen de beknellende en vaak bekrompen houding ten opzichte van de gehanteerde regelgeving. Waarin burgers en bedrijven regelmatig op een niet passende toon wordt voorgeschreven over wat wel en vooral niet mag. Een voorbeeld daarvan ondervindt VKGO op dit moment zelf.

De afgelopen vier jaar is er door de leiding van de gemeente veel aandacht besteed aan een ‘nieuwe en integere bestuurscultuur’. Daar valt nog aan te werken, blijkt wel uit bovenstaand geval stelt VKGO. Er zijn meer voorbeelden, bijvoorbeeld hoe de horeca is benaderd in coronatijd toen er een landelijke actie werd gehouden.

Oude politieke reflexen voeren de boventoon. Dat moet doorbroken. De stem van de inwoner kan daarin aanstaande woensdag een rol spelen. Een groter VKGO betekent meer invloed. Stem Lokaal, stem VKGO!