Goeree-Overflakkee - Maandag 26 maart 2018 heeft Jan Zwerus (Groep Jan Zwerus) aangifte bij de politie gedaan van laster inzake de beschuldigingen van Hanna IJzerman-Jobse betreft het aanbrengen van een hakenkruis op de verkiezingsposter van GOS. IJzerman heeft laten weten dat de dader komt uit de Groep Jan Zwerus. Lees hieronder verder.

"Wij keuren het bekladden van verkiezingsposter met dergelijke symbolen ten zeerste af, wat wij ook afkeuren is het beschuldigen van onze partij zonder aantoonbaar bewijs. IJzerman zegt camerabeelden, gemaakt via de beveiligingscamera van een bedrijf, in bezit te hebben waarop de dader in actie te zien is, tot op heden hebben wij hiervan geen enkel bewijs gezien."

Groep Jan Zwerus vindt dat door de beschuldigingen van IJzerman in de media, waaronder diverse (lokale) kranten en Facebook de grenzen van de wet overschreden zijn. Het toepassen van hoor en wederhoor in deze kwestie zijn uitgebleven door de kranten en ook de politieke partijen, hetgeen zeer schandelijk is. Met uitzondering van Rien van der Boom (SGP) en Rob Maliepaard (lijst Maliepaard) heeft niemand navraag gedaan bij Groep Jan Zwerus betreft deze kwestie.

"Het is nu aan de recherche om een strafrechtelijk onderzoek te starten naar aanleiding van de aangifte en de dader te berechten."

Groep Jan Zwerus