Den Bommel - Van woensdag 8 maart tot en met dinsdag 14 maart 2017 organiseert ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat voor de zesde keer de landelijke Kinderverkiezingen. Deze schaduwverkiezingen geven een indruk van hoe de Nederlandse politiek eruit zou zien als kinderen uit groep 7 en 8 het voor het zeggen hadden. CJS ’t Kompas zal met 17 leerlingen uit de bovenbouw aan de Kinderverkiezingen deelnemen. Lees hieronder verder.

Naar verwachting zullen de meeste leerlingen op onze school stemmen op maandag 13 maart tussen 14.00 en 14.30 uur. De leerlingen ontvangen bij aankomst in het stemlokaal een stembiljet. Een stembureau, bestaande uit 3 leerlingen uit de leerlingraad, ziet toe op het eerlijke verloop van de verkiezingen.

Uitslag

De uitslag van CJS ’t Kompas en die van alle andere deelnemende scholen zal op dinsdag 14 maart, één dag voor de Tweede Kamerverkiezingen, omstreeks 17.00 uur worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de parlementszaal van ProDemos in Den Haag. Daarnaast wordt de uitslag bekend gemaakt op kinderverkiezingen.nl.