Ouddorp - Woensdag 1 maart 2017 was voetbaltrainer en kandidaat-Kamerlid Wiljan Vloet (CDA) te gast bij voetbalvereniging WFB in Ouddorp. Wiljan Vloet was hier op uitnodiging van het CDA Goeree-Overflakkee om aan ongeveer dertig jeugdspelers van deze voetbalvereniging een clinic te geven. Na afloop van de voetbalclinic gingen de CDA’ers met ouders en vrijwilligers het gesprek aan over politiek, sport en verenigingsleven. Lees hieronder verder.

Sterke samenleving

Voor het CDA is sport heel belangrijk, als ontspanning en als voorwaarde voor een gezond leven. Maar sporten heeft ook een andere functie: het brengt mensen samen en maakt mensen weerbaar. Sport speelt ook een belangrijke rol in het overbrengen van waarden, tradities en vaardigheden die in het gewone leven onmisbaar zijn, zoals teambelang en respect. Sport en verenigingsleven dragen bij aan een sterke samenleving.

Waarden en tradities

De inzet van het CDA voor een sterke samenleving en voor waarden en tradities is hard nodig. Zeker nu blijkt dat maar liefst 9 op de 10 Nederlanders zich zorgen maakt om waarden en normen en vindt dat het hiermee slechter gaat dan voor het kabinet Rutte-Asscher. Het CDA begrijpt deze zorgen en hoopt met Sybrand Buma als premier weer te kunnen inzetten op herstel van onze christelijke waarden en tradities.