Goeree-Overflakkee - Donderdag 2 maart 2017 kleurde Goeree-Overflakkee oranje. Op deze dag bezocht SGP-lijsttrekker Kees van der Staaij ons eiland. Tijdens het werkbezoek bracht hij ’s morgens een bezoek aan het Innovatiecentrum voor de visserij in Stellendam en ’s middags was de delegatie aanwezig op zorgboerderij ‘de Mèkkerstee’ om zich op de hoogte te stellen van dit unieke concept. Kees van der Staaij kreeg een "KeesKaas", een biologische geitenkaas van de Mekkerstee en een aantal geiten kregen het SPG-logo. "Als dieren konden stemmen... Leuke verrassing op zorgboerderij 'de mekkerstee' in Ouddorp!", als van der Staaij op Twitter. Over de visserij zei hij: "Werkbezoek visserij in Stellendam. Prachtige beroepsgroep. Veel innovatie en duurzaamheidswinst. Bestraf inspanning niet met aanlandplicht!" Lees hieronder verder.

Op zorgboerderij de Mèkkerstee werd de delegatie bijgepraat over de manier waarop de Mèkkerstee mensen voorbereid op (terugkeer naar) betaald werk in de samenleving. Om dit doel te bereiken wordt er ook intensief samengewerkt met Sjaloom Zorg.

De SGP wil met het bezoek het belang van innovatieve visserij onderstrepen en wil zich voluit inzetten voor deze bedrijfstak. Zo pleit de SGP in haar verkiezingsprogramma niet voor niets voor een minister van landbouw en visserij.

Bron foto's Twitter