Goeree-Overflakkee - Een buurt vol zwerfafval is geen omgeving waar je je kinderen wilt laten spelen. Bovendien is al dat zwerfafval slecht voor het milieu. Daarom trekt de ChristenUnie zaterdag 4 maart 2017 de buurt in om zwerfafval op te ruimen. Mariëlle van den Berg (Voorzitter CU Goeree-Overflakkee): "De ChristenUnie maakt zich sterk voor een duurzame toekomst. Zorg voor de schepping begint dichtbij huis". Er zijn op ons eiland al meerdere goede initiatieven ontplooid, lees hieronder verder.

Iedereen kent het wel: kauwgom en sigarettenpeuken op straat. Bijna niet te zien, maar wel afval waardoor het milieu wordt aangetast. Bovendien lokken vieze buurten uit om er nog meer zwerfafval achter te laten. De kinderen die buiten spelen, komen in aanraking met het afval. De ChristenUnie steekt de handen uit de mouwen om de buurt schoner te maken en brengt zo haar verkiezingsboodschap in de praktijk. "Deze actie lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat maar de impact van plastic en ander zwerfafval op het milieu is enorm. De ChristenUnie laat hiermee zien dat milieubewust leven niet ingewikkeld is en dat we als politieke partij gaan voor een duurzame toekomst", aldus Mariëlle van den Berg.

Er zijn op ons eiland al meerdere goede initiatieven ontplooid. Denk alleen al aan de vele blikvangers die zijn geplaatst en waarmee een eerder geuite wens van de ChristenUnie in vervulling is gegaan. Hoe schoon is Goeree-Overflakkee inmiddels en wat zijn de plekken met veel of misschien wel het meeste zwerfafval? "Voor de laatste vraag roepen we u op om die plekken aan ons te melden, die een goede opruimbeurt kunnen gebruiken. Dat kan via het mailadres van CU of de Facebookpagina. Van de aanmeldingen die we ontvangen zullen we minimaal twee locaties uitkiezen. Natuurlijk bent u ook uitgenodigd om mee te doen aan deze actie. Reserveert u alvast 4 maart a.s. van 10.00-12.00 uur in uw agenda? Wij houden u verder op de hoogte!"