Ooltgensplaat - Gemeente Goeree-Overflakkee combineerde dit jaar Warmetruiendag op 10 februari 2017 met het programma ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG). De gemeente is aangesloten bij de landelijk aanpak van JOGG. Het uitgangspunt is om samen, in de omgeving van kinderen, te werken aan een gezonde leefomgeving op Goeree-Overflakkee. De link met Warmetruiendag was snel gelegd: door een warme trui aan te trekken en de thermostaat minimaal één graad lager te zetten, kan iedereen bijdragen aan "gezonde" energiebesparing; ook de kinderen op ons eiland. Een aantal scholen op Goeree-Overflakkee deden mee aan Warmetruiendag en zetten vrijdag de thermostaat op school daadwerkelijk wat lager. Om warm te blijven trokken leerlingen een warme trui aan en deden mee aan extra beweegmomenten zoals The Daily Mile. Lees hieronder verder.

Gemeente en de school

Wethouder Gerrit de Jong was aanwezig op 10 februari bij CBS de Hoeksteen, aan de Pieter Biggestraat in Ooltgensplaat. Hij sprak daar de leerlingen toe en was aanwezig bij de start van de beweegprogramma’s. De groepen 5,6,7 startten deze morgen met The Daily Mile en in groepen 3 en 4 werden bewegingsoefeningen gedaan. De wethouder deed mee toen de kinderen zich, buiten in de kou, warm renden. "Doordat we zo bewogen verdween alle kou!"

The Daily Mile

Steeds meer scholen doen mee met The Daily Mile! "Samen brengen we kinderen dagelijks in beweging en helpen we ze om zich lekkerder in hun vel te voelen." Scholen kunnen zich aansluiten en hun school op de kaart zetten bij The Daily Mile. Zo maakt de school zichtbaar dat ze meedoen en krijgen ze ieder kwartaal handige tips en goede voorbeelden van andere scholen in de mailbox.