Stellendam/Oude-Tonge - De gemeente Goeree-Overflakkee organiseert op maandag 16 januari in Oude-Tonge en woensdag 18 januari 2017 in Stellendam informatieavonden over bewust omgaan met energie. Tijdens deze avonden krijgen inwoners uitleg over de mogelijkheden om zelf energie te besparen en energiekosten te verlagen. Alle inwoners die interesse hebben in duurzaamheid en energiebesparing zijn van harte welkom om een avond bij te wonen. De gemeente Goeree-Overflakkee heeft een ambitieus energiedoel: in 2020 energieneutraal zijn door energiebesparing en duurzame energieopwekking via zon, zee en wind. Lees hieronder verder, ook de locaties en tijden van de informatieavonden.

GO Duurzaam

De gemeente wil de duurzame ontwikkeling versnellen door samen met particulieren bewust te werken aan een duurzame toekomst. Van het totale energiegebruik op het eiland wordt een derde gebruikt in huishoudens. Voor particulieren zijn er verschillende manieren om energie te besparen, comfort te verhogen en kosten te verlagen. Om hen te informeren over de mogelijkheden, organiseert de gemeente twee informatieavonden over bewust omgaan met energie.

Locaties en tijden

De informatieavonden vinden plaats op twee locaties. Maandag 16 januari 2017 vindt de informatieavond plaats in De Grutterswei, Willemstraat 14 in Oude-Tonge en woensdag 18 januari 2017 is de avond in ’t Haegse Huus, Haagsestraat 4-A in Stellendam. Beide avonden starten om 19.30 uur en zijn uiterlijk om 21.00 uur afgelopen. De avonden zijn openbaar en dus voor iedereen vrij toegankelijk.

Onderwerpen

Tijdens de avonden vertelt een beleidsadviseur van de gemeente Goeree-Overflakkee over de doelstelling van de gemeente om in 2020 energieneutraal te zijn. Daarbij wordt ingegaan op de mogelijkheden voor gratis advies en het aanvragen van ondersteuning bij financiering.

Daarnaast geeft iemand van de WoonWijzerWinkel uitleg over het project ‘Samen voor energiezuinig wonen’. Een project om particulieren te helpen hun huis energiezuiniger te maken. Wat kunnen particulieren zelf doen om het comfort te verbeteren en energie te besparen en waar moet men juist voor oppassen?

Afsluitend vertelt een deskundige van Stedin over de slimme meter. De slimme meter is de vervanger van de huidige elektriciteits- en/of gasmeter. Met de slimme meter kunnen particulieren energieverbruik nauwkeurig volgen, waardoor men makkelijker en bewuster energie én dus ook geld kan besparen.