Middelarnis - De Rabobankzaal van Het Diekhuus in Middelharnis is dinsdag 28 november aanstaande het decor voor een uitvoering van blokfluit- en pianoleerlingen van het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. "De aanvang is 19:00 uur en iedereen is welkom om te komen luisteren. Er is een gevarieerd repertoire te horen." Lees meer >>

Op het podium staan zo’n twintig blokfluitleerlingen van docente Elly Bakker. Voor de jongste drie is het de eerste keer dat ze optreden. Ze zijn dit schooljaar begonnen met de lessen. Voor de uitvoering hebben ze een aantal leuke liedjes gekozen.

De leden van het blokfluitkwartet Allegro Vivace laten zich solistisch horen in sonates van Telemann en een sonatine van Krähmer. Het jongste ensemble, De Vrolijke Fluiters, speelt een allegretto van Hook.

Het ensemble Cunando, dat uit volwassenen bestaat, is ook present. Samen met de twee andere ensembles brengt Cunando het allegretto uit de Kindersinfonie van Mozart en Haydn ten gehore. Dit feestelijke stuk vormt de afsluiting van de avond. Niet minder dan zeventien blokfluitisten treden dan op. Pianist Piet Westhoeve zorgt voor de begeleiding.

Tijdens de uitvoering laten zes leerlingen van Piet Westhoeve horen wat ze op de piano hebben geleerd. Drie van de zes zijn debutanten, die dit schooljaar zijn begonnen met hun lessen. Het gaat om Noraly, Jan-Pieter en Laurens. Ze spelen samen met hun docent melodieën uit de beginmethode. De andere drie, Tirza, Gemma en Levi, spelen stukken als de Fandango, Mister Banjo en Kikkersprongen.

De uitvoering op 28 november is een van de laatste in de Rabobankzaal van Het Diekhuus. Dit in verband met de aanstaande verbouwing.