Sommelsdijk - Geschiedenis saai? Nou niet met dit nieuwe spannende verhaal over de moord op de boerderij van boer Van der Bol te Stad aan 't Haringvliet. Er was al een lied, er was al een toneelstuk, nu een ook stripboek! In opdracht van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee heeft Vince Trommel een stripboek voor volwassenen getekend over deze gebeurtenis van begin 1900 met als titel 'Een bloedend hart'. "Zaterdag 21 oktober aanstaande is de presentatie...welkom!" Lees meer >>

>>vervolg

Presentatie

Een ieder wordt uitgenodigd om zaterdag 21 oktober 2023 aanwezig te zijn bij de presentatie van het stripboek in de Remonstrantse kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Inloop vanaf 14:00 uur. Start 14:30 uur. Toegang gratis.

Het moraal van het stripboek: “O jonkheid bedenk toch wat ge doet. Met mensen vechten kost onschuldig bloed”, zoals ook bezongen zal worden in het toneelstukje wat over de moord is geschreven en dan ook opgevoerd wordt.

Eilandverhalen vertellen en doorvertellen

“Wij proberen als bestuur van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee eilandverhalen te vertellen en door te vertellen. Wij doen dat op verschillende wijze, zoals met exposities in ons museum, met rondleidingen door dorpen, met humoristische toneelstukken en nu op deze verassende manier!” aldus een bestuurslid.

Financiën

Het stripboek is mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de gemeente Goeree-Overflakkee. Het stripboek is voor slechts 7,95 euro verkrijgbaar in de museumwinkel van het museum. In de maand oktober dinsdag tot en met zaterdag dagelijks geopend van 13:30 tot 16:30 uur. Kijk voor actuele openingstijden op de website: www.streekmuseum.nl