Goeree-Overflakkee - Op de voorpagina van het Flakkeese magazine O-O-GO, door De Reizende Dichters, schittert een prachtige foto van een Magnolia. "Voor veel mensen is een bloeiende Magnolia het teken dat de lente echt in aantocht is. Deze lente staat helaas ook in het teken van oorlog en vluchtingen die op zoek zijn naar een veilige plek. Laten we hopen dat er aan deze vreselijke toestand snel een einde komt met een goede afloop..." Lees meer >>

Vervolg

We herdenken Mieke van den Tol die afgelopen januari overleden is door een 'In Memoriam'. Mieke was het zonnetje van het dichterscollectief en zal zeer gemist worden.

Maar deze uitgave bevat ook prachtige gedichten over wat poëzie kan doen, over vogels voor zonsopgang en mensen op een bankje. Over het wapengekletter van de natuur, narcissen die een glimlach toveren op een gezicht, over drie generaties van blanke mensen en dan staan er ook nog prachtige pentekeningen van Wouter Springer verspreid in het blad.

Herman Maas die vertelt hoe hij als bedeesd jongetje uit een dorp in Limburg aan zijn studie Geneeskunde begon in de grote Stad Utrecht. Kortom een uitgave die vast een warm gevoel zal geven bij de lezers.

Deze uitgave van De Reizende Dichters is te koop in de boekwinkels Dekker/ Van Esbroek in Middelharnis, Bruna in Ouddorp en bij Van der Boom in Sommelsdijk. Een los nummer kost 4,50 euro. Een abonnement (4 nummers) 14,50. zie de website http://oogo.cultuurpleingo.nl/

Door Magda Haan