Goeree-Overflakkee- RTV Slogo (Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee) heeft een vaste 2-wekelijks programmering met nieuwe programma’s. Niet alleen voor de bewoners van ons prachtige eiland, maar ook ver daarbuiten en in het buitenland wordt deze lokale zender door een vaste groep kijkers genoten. Lees hieronder de nieuwe items die klaarstaan voor u en jou!

De nieuwe items voor week 5 zijn:

  • Politieke Achtergronden – Verkiezingen Deel 1 – Johan de Vos (VKGO): Op woensdag 16 maart 2022 vinden de verkiezingen plaats van de leden van de gemeenteraad voor Goeree-Overflakkee. Politiekverslaggever Jan van Gurp ontvangt de komende weken alle lijstrekkers van de partijen die meedoen aan de verkiezingen. In deel 1 is lijsttrekker Johan de Vos te gast van de partij Vitale Kernen Goeree Overflakkee.
  • ’t Eiland Actueel - Toespraak Burgemeester Herdenking Watersnood: Dit jaar is het 69 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. Zoals ieder jaar herdenken we de slachtoffers van deze ramp. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman hield op dinsdag 1 februari een toespraak.
  • Politieke Achtergronden – Verkiezingen Deel 2 – Bert Tuk (CU): Op woensdag 16 maart 2022 vinden de verkiezingen plaats van de leden van de gemeenteraad voor Goeree-Overflakkee. Politiekverslaggever Jan van Gurp ontvangt de komende weken alle lijstrekkers van de partijen die meedoen aan de verkiezingen. In deel 2 is lijsttrekker Bert Tuk te gast van de partij Christen Unie.
  • 't Eiland Actueel – Herdenking Watersnood 1953 Oude Tonge: Bij de Watersnoodramp van 1953 kwamen 1835 mensen om het leven. Het Zuid-Hollandse Oude-Tonge telde de meeste slachtoffers: 305. Ook de materiële schade was enorm. Jaarlijkse organiseert de Oranjevereniging Oude Tonge een herdenking.
  • Streekhistorie: - Watersnoodsramp 1953: Op 1 februari 1953 werd Nederland 's nachts verrast door enorme hoeveelheden water. De ramp werd veroorzaakt door een zware stormvloed in combinatie met springtij, waarbij het water in de trechtervormige zuidelijke Noordzee tot extreme hoogte steeg. In deze uitzending zijn er beelden te zien uit het polygoon journaal van 1 februari 1953 die beschikbaar zijn gesteld door het Watersnoodmuseum Ouwerkerk.
  • Blik op Goeree Overflakkee – deel 83: In de serie “Blik op Goeree Overflakkee” rijden wij met onze camera auto over het eiland en zie je bekende en onbekende straatjes of landschappen voorbijkomen en kunt u genieten van de mooie beelden van Goeree-Overflakkee.

Programma’s in de uitzending

Deze programma’s worden om 2:00, 5:00, 10:00, 12:00, 15:00, 17:30 en 22:00 uur uitgezonden. Dit m.u.v. zondagen om 10:00 en 17:30 uur i.v.m. uitzendingen van de kerkdiensten. Heeft u tips, ideeën of eigen films? Mail dan naar: televisie@rtvslogo.nl.

Uitzendkanalen in het kort

Ziggo digitaal: Kanaal 36, Cl+ module: Kanaal 331. KPN/Telfort: Kanaal 1371.

Kijk voor meer informatie over RTV Slogo op rtvslogo.nl.

Volgen:

Volg op Facebook.com/RTVSlogo en Twitter: @rtvslogo