Goeree-Overflakkee - Vrijdagavond 26 februari 2021 om 20:00 uur wordt opnieuw een online concert verzorgd door de VVO (Vereniging Van Orgelvrienden van Goeree-Overflakkee). Deze keer is het thema 'Camille Saint-Saëns 100e sterfjaar (1835-1921)'. Organist Arjen Leistra heeft voor dit thema de Havenkerk in Schiedam uitgekozen. "Dit orgel is zeer geschikt om muziek van deze componist te spelen vanwege de poëtische klank." Het eerste online orgelconcert is ook nog terug te luisteren. Lees hieronder meer.

Havenkerk Schiedam

"Arjen zal ons eerst iets over het orgel vertellen, laten zien en horen (Maarschalkerweerd 1875). Daarna zal hij ons wat vertellen over het leven en de muziek van Camille Saint-Saëns. Behalve zijn beroemd geworden werken zoals Carnaval des Animaux heeft hij ook mooie orgelwerken geschreven. Hij zal o.a. Le Cigne, of wel De Zwaan, uit het beroemde carnaval der dieren laten horen in een orgelarrangement van Alexandre Guilmant. Ook de Marche Heroïque wordt in een arrangement van Guilmant gespeeld."

Verder staan op het programma een keuze uit de Fantaisie in Es-mineur, Prelude et Fugue in Es, “Cypres” en de Troisième Fantaisie.

Het concert is te beluisteren via de site van de vereniging orgelvrienden.nl. "Daar staat een link naar ons YouTube kanaal. Rechtstreeks naar ons YouTube kanaal kan ook uiteraard. Zoek dan op 'Vereniging van Orgelvrienden'. Het eerste concert is daar ook nog steeds te beluisteren."