Regio - Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta (Middelharis) en Bibliotheek de Boekenberg (Spijkenisse) starten binnenkort met een online taalcafé. Hiervoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om anderstaligen in de regio Goeree-Overflakkee online te begeleiden. "In beide bibliotheken is een digiTaalhuis gevestigd. Dit is een centrale plek waar inwoners terecht kunnen met vragen over Nederlands leren en het verbeteren van digitale vaardigheden." Lees hieonder meer.

Het digiTaalhuis organiseert naast de spreekuren ook taalcafés. Dit zijn laagdrempelige ontmoetingsplekken waar anderstaligen de Nederlandse spreekvaardigheid met elkaar kunnen oefenen. Vanwege het coronavirus werden de taalcafés meerdere malen afgelast. Om deze reden wordt een online taalcafé in het leven geroepen.

Als vrijwilliger van het online taalcafé ontvang je anderstaligen in een digitale omgeving. Je zorgt voor een prettige sfeer waarin iedereen zich welkom voelt. Je helpt deelnemers in groepsverband met de spreekvaardigheid. Dit kan door het voeren van alledaagse gesprekken en het spelen van taalspelletjes. Ook kun je een bepaald thema voorbereiden.

Vrijwilligers van het online taalcafé zijn minimaal 2 uur per week beschikbaar. Zij volgen een training en kunnen rekenen op goede begeleiding. Vind je het leuk om als vrijwilliger mee te werken aan het online taalcafé? Neem dan (tot uiterlijk donderdag 7 januari 2021) contact op met Ilja Kleijburg via de mail: ikleijburg@bzhd.nl. "Ze maakt graag een afspraak voor een digitaal kennismakingsgesprek. Kijk voor de volledige vacature op de website van de bibliotheek."