Herkingen - Het was een gezellige drukte op de belevingsmarkt in theetuin De Bongerd in Herkingen op zaterdag 29 september. Mede dankzij het mooie weer bezochten meer dan 150 mensen dit evenement dat in het teken stond van gezondheid in de breedste zin van het woord. Wat vooral opviel was het ontspannen en gezellige karakter van de markt. Lees hieronder een verslag door de organisatoren, Sacha Tempels en Carla Donkers-Heijblom.

Lekkernijen
De aangeboden lekkernijen pompoen/courgettesoep (Van land naar pan), Nashiperen (combinatie appel/peer Kwako fruitteelt), chutney/pompoenmarmelade (Nel Hainey), suikerarme chocola (Sugar Fighters) en (H)eerljke jam (Tia Bakker) vonden gretig aftrek. Ook de honing en de handbalsem (Groot’s Honing) en de bodyscrubolie (Beauteve) vielen in de smaak van de bezoekers.

Workshop
Veel belangstelling was er voor de kruidenwandeling (Kruid je leven), het maken van een schelpentableau (Force of H’art) en de Qigong workshop (Sacha Tempels). De chakra-armbanden en de halfedelstenen van ViArt werden door veel bezoekers gekocht.
Menig bezoeker was verbaasd over de ongezonde stoffen die in voeding kunnen zitten. Door een etiket te leren lezen (Your Vitality), en de hulp die het boek ‘Boodschappencoach’ daarvoor biedt, kun je dat herkennen. Zo ook over het werk van een contactclown Moek (het leggen van contact met mensen met dementie, of een verstandelijke of lichamelijke beperking).

Kinderen
Speciale aandacht voor kinderen en ouders die even niet lekker in hun vel zitten (oké-zijn) en omgaan met ADHD (Dolly’s praktijk) konden ook rekenen op veel aandacht van de bezoekers.

Jaarlijks evenement
Opvallend is dat alle deelnemende ondernemers vrouwen zijn. Deze dames hebben overduidelijk hart voor hun werk. Gezien het enthousiasme van de bezoekers en de ondernemers zelf, overwegen de organisatoren Carla Donkers (Kruid je leven) en Sacha Tempels (Tempels Yoga & Qigong) om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.