Middelharnis - Iedereen die benieuw is naar de mogelijkheden voor de toekomstige indeling van het Diekhuus in Middelharnis (en hierin een stem wilt hebben) is van harte welkom bij de presentatieavond op woensdag 5 september 2018, vanaf 19:00 uur in het Diekhuus. Tijdens deze avond worden de schetsen gepresenteerd met mogelijke indelingen voor het Diekhuus. De avond is interactief. Lees hieronder verder.

Interactieve bijeenkomst
Tijdens deze avond worden de schetsen gepresenteerd met mogelijke indelingen voor het Diekhuus. De avond is interactief. De aanwezigen wordt gevraagd om door middel van een digitale stemming aan te geven waar de voorkeur naar uit gaat. Het is daarvoor noodzakelijk dat u een smartphone of tablet meeneemt.

Van wensen naar uitvoering
In 2013 zijn de prachtige theaterzaal en foyer in het Diekhuus gerealiseerd. Vanaf dat moment heeft de gemeente Goeree-Overflakkee steeds de wens gehad een vervolg te (kunnen) geven aan deze mooie resultaten. Stichting ZIJN en de gemeente Goeree-Overflakkee werken nu gezamenlijk aan de doorontwikkeling van het Diekhuus in Middelharnis.

Van ideeën naar schetsen
Dit traject bestaat uit verschillende fases. Eerst is bij inwoners en gebruikers geïnventariseerd wat zij zien als (nieuwe) mogelijkheden of eventuele ‘no go’s’ voor het Diekhuus. Er zijn gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen en belanghebbenden en informatieavonden gehouden. Vervolgens is door een deskundige onderzocht welke samenwerkingsvormen er in het vernieuwde Diekhuus kunnen plaatsvinden. Van de mogelijke samenwerkingsvormen zijn door verschillende architecten schetsen gemaakt, zodat ook gekeken wordt naar slim ruimtegebruik. Dit heeft vervolgens geleid tot verschillende voorkeursschetsen die op 5 september worden getoond.

De inhoud van de schetsen
De schetsen bevatten drie varianten van samenwerkingspartners en gebruikers, waarbij drie vormen van functionele en esthetische aanpassingen aan het pand worden weergegeven. Bij elke schets wordt ook een grove kostenraming gegeven. Het is de bedoeling dat hiervan de beste variant wordt gekozen. Het is ook mogelijk dat de beste elementen uit de drie varianten worden gekozen, die samen een vierde voorkeurscenario vormen. Het uiteindelijke voorkeurscenario zal aan de raad worden gepresenteerd, waarna de raad een besluit neemt.

Laat uw stem horen
U wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn en uw stem te laten horen. Wilt u de avond bijwonen, dan vragen wij u zich aan te melden door een e-mail te sturen naar diekhuus@goeree-overflakkee.nl. Wilt u in deze e-mail ook aangeven of wij uw e-mailadres mogen gebruiken om u te informeren over de stappen en mijlpalen in de doorontwikkeling van het Diekhuus? Als het project is afgerond verwijderen wij uw e-mailadres, of eerder als u dat wenst.

Vragen?
Heeft u vragen over deze bijeenkomst of over de doorontwikkeling van het Diekhuus? Dan kunt u mailen naar mevrouw Ciska Doornbosch (c.doornbosch@goeree-overflakkee.nl) of bellen via 14 0187.

Foto is archieffoto.