Nieuwe-Tonge - Zingen als therapie? Zo gek is dat niet. Zingen is gezond voor lichaam en geest. Als je zingt, vergeet je even de dagelijkse beslommeringen. De repetities van koor Apollo uit Nieuwe-Tonge, starten donderdagavond 24 augustus 2017 van 20:00 tot 22:00 uur in Ons Dorpshuis. Iedereen is van harte welkom om eens te kijken en luisteren. Lees hieronder meer.

"Als je zingt komen er verschillende hormonen vrij waaronder endomorfines en oxytoxines. Je gaat je energieker en vrolijker voelen. Zingen versterkt ook je immuunsysteem en voorkomt verkoudheden en griep. Door de antistoffen die je aanmaakt wordt je beschermt tegen virussen. Door de buikademhaling tijdens het zingen krijg je gezonde longen. Een mooi bijkomend effect is dat zingen je concentratie verhoogt en je geheugen verbetert.

Vanaf augustus repeteert het koor voor het jaarconcert in november. In december worden twee kerstconcerten gegeven. Het repertoire is heel uitgebreid. Volksliedjes, bekende songs uit musicals en Nederlands kleinkunstliedjes. Het koor staat onder leiding van de enthousiaste Marlous Smit jr. De sfeer is goed en gezellig. Nieuwkomers, vrouwen én mannen zijn van harte welkom!"

Meer info: Rie Timmer, tel. 0187651244 of Maria Evers, tel. 0648016661.