Regio - Vaar Moederdag 2017, zondag 14 mei mee met gastheer Huib Bijl en zijn salonboot 'Heicondias'. Tijdens deze tocht van 3,5 uur vaart u vanaf Nieuwendijk naar één van de kroonjuwelen van de Deltawerken: de Haringvlietdam die Voorne Putten verbindt met Goeree-Overflakkee. Geniet intussen van een heerlijke brunch! Meld je hieronder aan en lees verder.

In 2018 gaat één van de Haringvlietsluisdeuren een klein stukje open. Een feest voor trekvissen als zalm, zeeforel paling en bot. Maar ook vogels profiteren hiervan. Een gids van Natuurmonumenten vaart mee en vertelt meer over de unieke natuur van de Zuidwestelijke delta. En intussen kun je genieten van een heerlijke brunch. "We varen over het Haringvliet langs prachtige natuurgebieden zoals het eiland Tiengemeten, de Korendijkse Sllikken, Scheelhoek en de Slijkplaat. Het watervogelleven is indrukwekkend. Onderweg zie je massa’s vogels die op zoek zijn naar voedsel of nestelen op de afgelegen eilandjes in het Haringvliet. Een fantastisch gezicht!"

Aanmelden
Als je mee wilt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten. De boot vertrekt om 12:00 uur vanuit de haven bij Nieuwendijk (Nieuwendijk 1, Zuid-Beijerland). Rond 15:30 uur is de groep terug. De boottocht kost voor leden van Natuurmonumenten €35,50, niet-leden betalen €40,50. Kinderen tot en met 12 jaar betalen resp. €28,00 en €33,00. Een kind van OERRR betaalt €28,00.