28 maart 2024, Middelharnis - Op de tweede donderdag in maart hebben vmbo-2 leerlingen van de CSG Prins Maurits de handen uit de mouwen gestoken tijdens PMdoet! Deze dag is afgeleid van de jaarlijkse NLdoet die vrijdag 15 en zaterdag 16 maart door het Oranjefonds werd georganiseerd. In het kader van loopbaanoriëntatie gingen de leerlingen een dag op pad om iets te betekenen voor bewoners, organisaties en bedrijven in de directe omgeving van de school. Lees meer >>

Vervolg

De dag werd in de aula geopend door teamleider De Jonge, aan de hand van het schilderij ‘’De zeven werken der barmhartigheid’’ van Meester van Alkmaar . De kernboodschap was om als je christen belangeloos in te zetten voor de ander. Precies wat er tijdens deze dag werd gedaan.

De leerlingen mochten zelf kiezen waar ze die dag heen gingen. Zo werden er taarten en broodjes gemaakt bij Bakker Koese. ‘’Het bakkersvak verliest aan populariteit, we hopen op deze manier jonge bakkers enthousiast te maken’’, aldus Niels Koese. Een greep uit de activiteiten; bij de Menheerse Werf in Middelharnis werden materialen opgeruimd en gevaren, op school is een lunch verzorgd voor ouderen en werden er spelletjes gespeeld, er is met de Oranjevereniging versiering opgehangen voor Koningsdag in Middelharnis, etc.

We zijn de instanties en bedrijven die meewerkten dankbaar; De Mekkerstee, Boer en Zus, de Zuidwester, School met de Bijbel Sommelsdijk, Menheerse Werf, Plus Slingerland, Oranjevereniging Middelharnis, Nieuw Rijsenburgh, Goed voor Goed, de Jonge Spartaan, de Bonte Koe en Bakker Koese.

Aan het eind van deze dag kwamen de leerlingen en de begeleidende docenten voldaan terug op school. Ze kregen nog een bedankje voor hun geweldige inzet.

Tekst CSG Prins Maurits