Middelharnis - Stichting Hart van Goeree Overflakkee heeft in 2019 voor het eerst Secret Santa georganiseerd op Goeree-Overflakkee. Carin (team Secret Santa): "Dit was zo’n groot succes dat dit jaar het eerste Lustrum wordt gevierd. Bij dit initiatief bieden mensen zichzelf aan om een "Secret Santa" te worden. Dit betekent dat zij een anoniem verwenpakket maken voor een ander (niet je eigen) persoon of gezin die het hard nodig heeft om een positieve boost te krijgen en die dat zelf niet kunnen verwezelijken, bijvoorbeeld geen financiële middelen hebben. De lijnen om iemand aan te melden staan open tot 25 november aanstaande.." Lees meer >>

Wat houdt Secret Santa nu eigenlijk in?

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een maatschappij die meer naar elkaar gaat omkijken, zorg draagt voor zijn/haar naaste. En dat kan echt met hele kleine dingen. Zoals: een luisterend oor, een stuk aandacht, een lief gebaar e.d.

Een ander dus echt zien ipv het jachtige leven wat velen tegenwoordig leven.

Bij ons initiatief bieden mensen zichzelf aan om een Secret Santa te worden, dit betekent dat zij een anoniem verwenpakket gaan maken voor een ander persoon of gezin die het hard nodig heeft om een positieve boost te krijgen.

Dit omdat zij het momenteel financieel erg zwaar hebben, maar het kan ook zijn omdat ze emotioneel een zware periode achter de rug hebben of andere redenen waardoor ze momenteel veel “donkerheid” ervaren om zich heen.

Deze personen/gezinnen zijn door inwoners van Goeree-Overflakkee aangedragen in het geheim. Zij hebben ons allerlei informatie verschaft over deze personen/gezinnen.

Wij koppelen anoniem de Secret Santa’s en deze personen/gezinnen aan elkaar.

De Secret Santa gaat een mooi verwenpakket samenstellen wat aangeboden wordt aan ons. Wij verzorgen de verder afwikkeling en zorgen dat de pakketten bij de juiste adressen worden bezorgd.

Alles echter volledig in de anonimiteit, tenslotte is het Secret Santa!

De impact van dit verwenpakket is namelijk zoveel malen sterker en krachtiger als het echt een verrassing is.

Mensen voelen zich hierdoor minder eenzaam, ervaren de warmte omdat een ander dit voor hen heeft willen doen, geeft hen kracht om weer door te gaan. Een echt “lichtpuntje” in de donkere dagen.

Huidige stand van zaken

Inmiddels hebben we ongeveer een 30-tal aanmeldingen. Aangezien we vorig jaar 75 pakketten hebben mogen rond brengen hopen we dit jaar minimaal dit aantal te halen en eigenlijk liever nog meer. Dat zou ons eerste Lustrum namelijk heel gaaf maken!

Bij de huidige aanmeldingen zien we wel de tendens dat mensen wel iemand willen opgeven als ontvanger maar eigenlijk verder weinig extra informatie over die personen geven.

Juist dit hebben we wel nodig want de kracht van het pakket zit hem juist in het maatwerk. Als iemand een puzzelfanaat is het zo leuk als juist hiervoor een cadeautje in het pakket zit.

Dus we hopen dat eenieder echt goed naar de gezinnen/personen die ze aanmelden willen kijken om er op deze manier voor te zorgen dat de Secret Santa een echte glimlach op het gezicht van de ander kan toveren door de juiste cadeautjes in het pakket te stoppen.

Ook zien we dat er soms mensen zijn die hun eigen gezin willen opgeven, helaas is dat niet mogelijk. Wij vinden het juist de bedoeling dat men naar elkaar om kijkt en niet naar zichzelf. Deze aanmeldingen kunnen we dus niet honoreren.

Het pakket wat gemaakt zal worden is niet in de vorm van een voedselpakket, het is juist een pakket met echte leuke cadeautjes die aansluiten bij de interesses en hobby’s.

Uiteraard zullen er ook lekkere verwennerij dingen bij zitten, zodat een gezellig avondje met lekkere dingen op tafel mogelijk is.

Gift

Ook is het mogelijk om via onze site een gift achter te laten zodat wij deze kunnen gebruiken om nog meer mensen te verrassen.

Aanmelden

Aanmelden als Secret Santa, een ontvanger aanmelden of een donatie doen kan via hartvangoereeoverflakkee.nl/secret-santa.

De lijnen om iemand aan te melden staan open tot 25 november a.s.

Daarna is het niet meer mogelijk om iemand aan te melden.

De Secret Santa’s krijgen daarna te horen wat voor pakket ze mogen gaan maken en op 14/15/16 december worden deze pakketten ingenomen zodat ze op 18 december rondgebracht kunnen worden.