2 november 2023, Sommelsdijk - Afgelopen vrijdag 27 oktober werd op woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh een informatiemarkt georganiseerd rondom de wereldwijde dag van de beroerte. Op deze dag werd aandacht gevraagd voor het herkennen van een beroerte. Wat kunt u doen wanneer u of iemand in uw omgeving de verschijnselen van een beroerte heeft? En wat kunnen de gevolgen van een beroerte zijn? "Dankzij de deelname van verschillende afdelingen van het ziekenhuis en collega’s van CuraMare Behandeling, was de informatiemarkt heel divers en interactief. .." Lees meer >>

Vervolg
Beroerte is de verzamelnaam voor een TIA, herseninfarct en hersenbloeding. De medische term is Cerebrovasculair Accident (CVA). Ieder jaar krijgen zo’n 50.000 mensen in Nederland een CVA, dat zijn ongeveer 110 mensen per dag! Om hier aandacht voor te vragen, namen Michelle van Dis en Sabien van den Nieuwendijk vanuit Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis het intiatief om een informatiemarkt te organiseren. Als CVA ketencoördinatoren hebben zij dagelijks te maken met patiënten die een beroerte hebben gehad.

Dankzij de deelname van verschillende afdelingen van het ziekenhuis en collega’s van CuraMare Behandeling, was de informatiemarkt heel divers en interactief. Zo konden bezoekers hun bloedsuiker, bloeddruk en cholesterol laten meten, gezonde hapjes proeven bij de diëtist, sport- en balansoefeningen doen en werd er uitleg gegeven over balans en draagkracht door maatschappelijk werkers. Middenin de centrale hal van Nieuw Rijsenburgh werd voor deze dag een opblaasbaar megabrein van de Hersenstichting geplaatst. Bezoekers konden door het brein lopen terwijl ze allerlei weetjes te zien kregen over de hersenen.

Foto Curamare: de informatiemarkt in Nieuw Rijsenburgh was drukbezocht.