5 september 2023, Ooltgensplaat - Van 1 op 2 september jl. organiseerden de Dorpsraad Ooltgensplaat, de Hervormde gemeente, de Gereformeerde kerk, Youth for Christ (YFC) en St. Zijn Jongerenwerk voor jongeren van 11 tot 18 jaar Nacht zonder dak in Ooltgensplaat. Met deze actie ervaren jongeren hoe het is om in een kartonnen hut te overnachten en zamelen zij geld in voor kansarme kinderen in Nepal, die dagelijks naar een slaapplek moeten zoeken. "Het weer was wisselvallig, het gras is nat en de jongeren druppelen 1 voor 1 binnen om deel te nemen aan Nacht zonder Dak. Niet de meest ideale situatie om een nachtje in een kartonnen hutje door te brengen, maar dit is aan de jongeren niet te merken..." Lees hieronder het hele verslag >>

Vervolg

"Ze zijn enthousiast en kunnen niet wachten om te beginnen met de bouw van de hut. Om 19:30 hield Hans van der Schraaf, voorzitter van de Dorpsraad Ooltgensplaat, een openingswoord en kregen de jongeren de spelregels te horen. Daarna gingen de jongeren van start met de bouw van hun hut. Met karton, ductape, vuilniszakken en bezemstelen maakten ze de leukste en stevigste hutten. Om meer sfeer te creëren werd verlichting en versiering in de hutten aangebracht, het waren net gezellige huiskamertjes. Na het bouwen kregen alle jongeren van YFC een broodje knakworst om weer op te laden. In de avond en nacht konden de jongeren deelnemen aan de stormbaan, touwtrekken, voetballen in de pannakooi, basketballen, chillen bij het kampvuur of gezellig in de bus van YFC een bordspel spelen. Volop keuze en voor ieder wat wils. De ervaring leert dat de jongeren weinig of helemaal niet slapen tijdens Nacht zonder Dak. Vandaar het brede scala aan activiteiten. Om middernacht kregen we van Tamara’s horeca een lekkere snack, ter voorbereiding op de nacht. De nacht verliep goed, om 05:45 was iedereen (nog) wakker en werden de hutten afgebroken. Ook dat deden ze met enthousiasme! Om 06:30 was er voor iedereen ontbijt dit werd beschikbaar gesteld door de lokale supermarkt Plus van Houten evenals het drinken gehele nacht. Na het ontbijt haalden ouders de kinderen op of vertrokken kinderen richting huis.
Het was een geslaagd evenement, er werd €640 opgehaald voor de kinderen in Nepal, bedankt allemaal. Ook de vrijwilligers en de sponsoren bedankt voor de hulp! We hopen volgend jaar weer op jullie te mogen reken, want zonder jullie kunnen wij dit niet organiseren."

Door Ilona, José, Reinier, Gerben en Adriaantje.