Middelharnis – Maandag 25 november 2019 start in de Bibliotheek van Middelharnis de cursus Voor ’t zelfde geld. De cursus is voor iedereen die graag wat meer inzicht in de eigen administratie wil krijgen en hier wat ondersteuning bij kan gebruiken. Door het volgen van de cursus krijg je overzicht in je financiën en alles wat daarbij hoort. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Lees hieronder meer.

Hoe doe je het?

Als je een eigen inkomen hebt, moet je goed nadenken over je geld. Je kan leuke spullen kopen, maar het is belangrijker om geld te hebben voor huur, energiekosten, ziektekostenverzekering en eten. Geld lenen is niet altijd een goed idee. Je hebt dan een schuld die je weer terug moet betalen. Vaak is het beter om pas iets leuks te kopen als je er voor gespaard hebt. Maar hoe doe je dat?
Andere vragen die tijdens de cursus aan bod komen zijn: Waarom moet je een administratie bijhouden? En hoe doe je dat? En maak je wel gebruik van alle toeslagen waar je recht op hebt? Daarnaast worden er ook tips gegeven om zuiniger te leven.

Aanmelden

De cursus Voor ’t zelfde geld wordt aangeboden door de Gemeente Goeree-Overflakkee in samenwerking met de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta en Stichting ZIJN.
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten van 1,5 uur en begint op maandag 25 november van 19.00-20.30 uur. Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden voor deze cursus via het digitale aanmeldformulier op goeree-overflakkee.nl/voortzelfdegeld of bij de balie van de bibliotheek.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pauline Kootstra, via e-mail p.kootstra@goeree-overflakkee.nl of met Kristi Okker, via e-mail kokker@bzhd.nl

DigiTaalhuis
De cursus Voor ’t zelfde geld is onderdeel van het aanbod van het DigiTaalhuis Goeree-Overflakkee. Het DigiTaalhuis is een samenwerkingsverband van verschillende partijen op Goeree-Overflakkee die zich inzetten om laaggeletterdheid onder de inwoners te verlagen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Dit doen we door cursussen en activiteiten aan te bieden op het gebied van Basisvaardigheden: Lezen, schrijven, rekenen, maar ook digitale vaardigheden.

Wil je meer informatie over de activiteiten van het DigiTaalhuis? Of wil je aan de slag als vrijwilliger? Kom dan naar de bibliotheek. Iedere dinsdag van 10-12, iedere donderdag van 13-15 en iedere 1e zaterdag van de maand is een medewerker van het DigiTaalhuis aanwezig voor informatie en advies.