Goeree-Overflakkee - De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt inwoners van 65 jaar en ouder die een scootmobiel (gaan) gebruiken uit voor een gratis rijvaardigheidstraining. De training wordt dit jaar tweemaal gegeven. De eerste bijeenkomst was op donderdag 18 juli in Goedereede en op donderdag 12 september aanstaande is er ook een bijeenkomst in Dirksland. Belangstellenden kunnen zich aanmelden (tot eind augustus 2019!) via deze link naar de mail of via telefoonnummer (0184-)68 53 17. Lees hieronder verder.

Het verkeer wordt steeds drukker. Verkeersregels worden soms aangepast en er komen steeds meer voertuigen op de weg. Bovendien maken steeds meer mensen gebruik van een scootmobiel. Voor gebruikers van deze voertuigen is het soms lastig om op een adequate manier deel te nemen aan het verkeer. Om de verkeerskennis en de rijvaardigheid op te frissen, organiseert de gemeente samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV GO) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een gratis scootmobiel-training.

Scootmobiel-training

De training bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerpen komen aan bod. Dit is erg belangrijk, omdat de gebruiker van een scootmobiel op de rijbaan én op het trottoir mag rijden. Verder is er een vaardigheidstest en wordt er een praktijkroute gereden.

Dirksland

De training op donderdag 12 september vindt plaats in verenigingsgebouw De Schakel, Beatrixlaan 31 in Dirksland. De training start om 10.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Tijdens de training wordt voor koffie/thee en een lunch gezorgd. In de middag is er bovendien een leverancier van scootmobielen aanwezig die ter plekke kleine ongemakken aan uw scootmobiel kan verhelpen. Ook kunt u een proefmodel scootmobiel uitproberen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor één van de gratis trainingsdagen. Aanmelden kan tot uiterlijk twee weken van te voren. Gezien de verwachte belangstelling is het van belang dat u zich tijdig aanmeldt.

Vragen?

Neem voor meer informatie contact op met mevrouw L. de Jong (VVN) via telefoonnummer 0184 68 53 17.