Nieuwe-Tonge - Het was druk, gezellig en er was van alles te doen rond Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Het bestuur van de oranjevereniging Ring van Oranje bedankt iedereen die daar zijn steentje aan heeft bijgedragen. Het was een echt dorpsfeest. Lees hieronder een verslag van Maria Evers en bekijk de foto's.

"Het begon al vroeg. Om 07.00 uur verzamelden ouders en kinderen zich om deel te nemen aan de lawaai-optocht om het dorp uit zijn rust te ontwaken. Met toeters, bellen, blikken en zelfs een trommel, was het een plezier om naar te kijken. Als winnaar van de versierde fietsen kwam Henk Koppelaar (12) uit de bus. Hij kreeg een presentje van Marianne Kersten, coördinator van de optocht.

Na de aubade door muziekvereniging Apollo voor deze dag onder begeleiding van Marlous Smit, barstte de activiteiten echt los. Kramenmarkt door verenigingen en particulieren in Ons Dorpshuis en rondrijden met militaire voertuigen vanaf de Spar trok veel mensen. Er was een optreden en workshop door ‘Coby’s Djembé-groep’ voor Stichting Tess. Voor de kinderen was er ook veel te doen. Zij konden geschminkt worden onder leiding van Jacqueline van Dijk en zelf aan de slag om een eigen beker te versieren. Er was een ballonkunstenaar en een springkussen. “s Middags zat het dorpshuis weer vol en nu voor de Oranjebingo georganiseerd door de Dorpsgroep. Het was een geslaagd festijn. Op 13 september is de algemene ledenvergadering en nieuwe bestuursleden zijn meer dan welkom. Foto’s en filmpje lawaai-optocht zijn te zien op Facebook Ring van Oranje."

Foto's

1. Henk Koppelaar wint met zijn trommelfiets de wedstrijd fietsversieren.

2. In een grote legertent werden kinderen geschminkt en versierden een eigen mok.

3. Ornjebingo.

4. Plantjesverkoop.