Ouddorp - Steeds meer senioren kiezen voor een fiets met elektrische trapondersteuning, de zogenaamde E-bike. Dankzij de E-bike kunnen senioren tot op hogere leeftijd blijven fietsen. Echter lopen deze fietsers meer risico in het verkeer dan de ‘gemiddelde’ fietser. Daarom organiseren de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid Goeree-Overflakkee , Stichting ZIJN en Veilig Verkeer Nederland een E-bike cursus voor belangstellenden. Deelname kost slechts €15,00. bekijk hieronder het programma en waar de cursus plaatsvindt op Goeree-Overflakkee.

Programma

De cursus vindt plaats op maandag 15 mei 2017 in zalen- en sportcomplex Dorpstienden, Dorpstienden 4 in Ouddorp. Deelnemers kunnen tijdens de cursus hun kennis over verkeersregels voor E-bikers opfrissen, de fietsvaardigheid verbeteren en deelnemers krijgen tips over het gebruik van de fiets. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 10.00 uur - ontvangst en opfrissen verkeersregels E-bikers
  • 12.00 uur - verzorgde, gezamenlijke lunch
  • 13.00 uur - oefenen fietsvaardigheid
  • 15.00 uur - einde cursus

Aanmelden

Inwoners van Goeree-Overflakkee die een E-bike hebben of van plan zijn er één aan te schaffen zijn van harte uitgenodigd om bij de cursus aanwezig te zijn. Indien u geen elektrische fiets bezit, stelt Akershoek Fietsen deze dag demo elektrische fietsen beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Stichting ZIJN voor de cursus via telefoonnummer (0187) 64 13 44 of onder deze link, per mail.

Benodigdheden

Het is noodzakelijk dat deelnemers een WA-verzekering hebben. Deelname aan de E-bike cursus kost € 15,00 en is op eigen risico.

Meer informatie

Heeft u na het lezen nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevrouw L. de Jong van Veilig Verkeer Nederland, e-mailadres: dcdejong@hetnet.nl of telefonisch via (0184) 68 53 17.