Laatste kans: nomineer uw Voorvechter van het Platteland vóór 15 oktober

Regio - De klok tikt! U heeft nog een aantal dagen om onvermoeibare dorpshelden te nomineren voor de Henk Aalderink Prijs. Kent u iemand die zich met hart en ziel inzet voor de leefbaarheid van uw dorpskern? Iemand die met tomeloze energie het dorpshuis renoveert, een vrijwillige vervoersdienst organiseert, of een coöperatief windmolenpark opricht? Nomineer diegene vóór dinsdag 15 oktober! Lees meer >>

Voor de Henk Aalderink Prijs 2024 worden plattelandsinwoners gezocht, ook wel voorvechters van het platteland genoemd, die een nominatie verdienen. Met deze prijs eert P10 dorpshelden die zich zonder winstoogmerk inzetten voor de leefbaarheid van het platteland. Deze prijs is vernoemd naar de oud-burgemeester van Bronckhorst, die het samenwerkingsverband P10 heeft opgericht.

Voorvechters van het Platteland

Een prachtig voorbeeld van zo’n voorvechter is Cees Besseling. Sinds 1991 zet hij zich in voor duurzame energie. Na zijn pensioen heeft hij zijn inzet als vrijwilliger opgevoerd. Al sinds 1995 is hij actief in het bestuur van het Molenbad in Wognum, waar hij samen met zijn team het zwembad volledig energieneutraal heeft gemaakt. Cees is slechts één van de vele dorpshelden die het platteland sterker maken.

Indienen nominaties

Dien uw nominatie in vóór dinsdag 15 oktober via: www.p-10.nl/henk-aalderink-prijs-2024. Laat aan ons weten wie u wilt nomineren, voor welk initiatief deze voorvechter zich heeft ingezet en waarom dit initiatief belangrijk is voor de leefbaarheid in uw gemeenschap. Zorg ervoor dat degene die u nomineert woont in een P10-gemeente en dat het initiatief is opgezet zonder winstoogmerk. Genomineerde Voorvechters maken kans op:

• Een podiumplek om te vertellen over het initiatief en de mensen die hierachter schuilgaan;

• € 2.000 om in te zetten voor een initiatief dat bijdraagt aan de lokale leefbaarheid;

• De mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere voorvechters uit P10-gemeenten.

Samen zorgen we ervoor dat de inzet en toewijding van onze lokale plattelandsvoorvechters niet onopgemerkt blijven. Nomineer vandaag nog uw lokale plattelandsheld en draag bij aan een sterke en leefbare gemeenschap. Kijk voor meer informatie op onze website: www.p-10.nl.

Over de P10

De P10 is een samenwerkingsverband van 32 plattelandsgemeenten, waaronder Goeree-Overflakkee, die zich inzetten voor de versterking van het platteland. Met deze prijs willen we de onmisbare bijdragen van dorpsbewoners zichtbaar maken en hun initiatieven vieren. Het platteland is krachtig, maar ook kwetsbaar. Samen zorgen we voor een toekomstbestendige leefomgeving.