Regio - Kom Tweede Pinksterdag, maandag 5 juni 2017, naar buureiland Tiengemeten en geniet van leuke activiteiten! Er is een mooie en lange wildernistocht over het ruigste deel van eiland of je kunt deze dag mee met de huifkar van boer Piet voor een leuk en gevarieerd rondje Tiengemeten. Meld je wel vooraf aan via www.nm.nl/agenda. Lees hieronder verder.

Wildernistocht

Een aanrader voor liefhebbers van ruige natuur! Ontdek tijdens deze tocht de ruige getijdenatuur aan de westkant van het eiland en de dieren die hier leven. Hier waan je je alleen op de wereld. Het water van het Haringvliet heeft hier vrij spel. Kleine, nieuwe kreekjes groeien langzaam uit tot bredere geulen. Met een bootje steken we de kreek over die aan de zuidkant het eiland binnenstroomt. De bever heeft dit deel van de Wildernis uitverkoren om zijn burcht te bouwen. Ook is het de favoriete plek van de roerdomp en een prima broedgebied voor vele rietvogels. Schotse hooglanders banen zich een weg tussen het riet en de wilgen en zorgen voor extra dynamiek. De gids kan je er alles over vertellen. Trek waterdichte schoenen of liever nog laarzen aan en vergeet de verrekijker niet!

Huifkartocht met boer Piet

Een gezellige huifkartocht langs de mooiste plekjes op Tiengemeten. Boer Piet neemt je samen met een gids van Natuurmonumenten mee voor een rondrit in zijn comfortabele huifkar die getrokken wordt door twee majestueuze Belgische trekpaarden. Onderweg krijg je volop informatie over het eiland. De tocht voert langs de unieke natuur van Tiengemeten waar het wemelt van de vogels. Je ziet ook zeker Schotse hooglanders.

Aanmelden

Als je mee wilt, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan via de website van Natuurmonumenten. Daar vind je ook meer informatie over de tochten, de prijzen en de kosten van de pont naar Tiengemeten.