Op 23 november 2011 heeft Rabobank Goeree-Overflakkee voor de tweede maal de Rabobank MVO Award uitgereikt. Ondernemers van Goeree-Overflakkee die maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben doorgevoerd in hun bedrijfsvoering, konden zich het afgelopen jaar kandidaat stellen voor deze prestigieuze prijs. 

De Mèkkerstee uit Ouddorp mag zich de meest duurzame onderneming van Goeree Overflakkee noemen. Kenbri Fire Fighting uit Stellendam won de Ondernemersprijs Goeree-Overflakke 2011 van de Kamer van Koophandel Rotterdam. Met deze prijs wil de KvK goed ondernemerschap belonen en bekronen.

Ondernemersprijs Goeree-Overflakkee 2011 voor Kenbri 
Kenbri Fire Fighting levert brandweervoertuigen, brandweermaterialen en aanverwante producten en diensten aan bedrijfsleven en overheid. De ondernemers Rex Hobbel en Edwin Hobbel hebben door middel van durf en visie een bedrijf opgebouwd dat een sterke groei in de afgelopen jaren heeft gerealiseerd. De jury waardeert het doorzettingsvermogen, de daadkracht en het enthousiasme van deze ondernemers. Door onder meer het leveren van een totaalpakket van producten hebben zij de risico’s van de gewijzigde economische omstandigheden weten te beperken. 

Rabo MVO Award voor De Mèkkerstee 
De Mékkerstee is een geitenboerderij waar zeventig mensen met een beperking werken. De jury waardeert de filosofie van het bedrijf waarin ondernemer Piet den Hertog duidelijk heeft gekozen voor een heldere en bijzondere bedrijfsfilosofie. Durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, aandacht voor de mens en innovatie komen tot uiting in zijn maatschappelijk ondernemerschap. 

Het traject 
Voorafgaand aan de uitreiking van de prestigieuze prijzen ging een uitgebreid jurytraject. Voor de Ondernemersprijs werden kandidaten beoordeeld op hun ondernemerschap van A tot Z. Om kans te kunnen maken op de Rabobank MVO Award is één van de criteria dat MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) in alle aspecten van de bedrijfsvoering is doorgevoerd. Uit alle inzendingen werd door de jury een drietal genomineerden per prijs geselecteerd. De jury bestond in totaal uit zes personen. Onder leiding van voorzitter de heer Helmig, toetsen mevrouw Van den Berg, mevrouw Van Seters, de heer Benschop, de heer Fabert en de heer Tieleman alle inzendingen op de gestelde criteria en selecteren zij de genomineerden. Visser & Visser Accountants en Belastingsadviseurs uit Middelharnis was als onafhankelijke accountant betrokken bij het traject.