Goeree-Overflakkee - Adviesraad Sociaal Domein Goeree-Overflakkee adviseert het college van Burgemeester en Wethouders en de Gemeenteraad van de gemeente Goeree-Overflakkee en is blij met uw en jouw inbreng. "Op 28 maart tijdens de Algemene Openbare vergadering van de Adviesraad werden we door de heer Moerland van het ziekenhuis Dirksland bijgepraat over de perikelen met betrekking tot de SEH (Spoed Eisende Hulp). De SEH staat onder druk..." Lees hieronder meer >>

Vervolg

In de nieuwsbrief van ASDGO wil zij u op de hoogte houden van wat er speelt op Goeree-Overflakkee. "Het werk door onze Adviesraad doen we voor de burgers van dit mooie eiland. En dat geeft een goed gevoel." In de laatste Nieuwsbrief staat onderstaand stukje over de SEH in Dirksland.

Spoed Eisende Hulp (SEH) ziekenhuis Dirksland

Op 28 maart tijdens de Algemene Openbare vergadering van de Adviesraad werden we door de heer Moerland van het ziekenhuis Dirksland bijgepraat over de perikelen met betrekking tot de SEH (Spoed Eisende Hulp). De SEH staat onder druk.

Naar de geldende 45 minuten norm wordt anders gekeken, immers zo zegt men kan in de ambulance ook de nodige hulp worden verleend.

Wanneer de SEH echter vervalt heeft dat een domino-effect met consequenties voor onder meer Verloskunde, voor operaties, de HAP.

Personele gevolgen zullen niet uitblijven, verpleegkundigen zullen een andere invulling van werkzaamheden krijgen en chirurgen zullen ergens anders werk zoeken. Voor de spoedeisende hulp wordt een beschikbaarsheidstoeslag toegekend aan ziekenhuizen. De druk is nu wat van de ketel althans wat de SEH betreft, deze mag blijven maar de toeslag dreigt komen te vervallen en dan gaat het om flinke bedragen.

Nog best spannend hoe het in de toekomst zal gaan. Wellicht dat we als Adviesraad een ongevraagd advies zullen schrijven.

Bron Nieuwsbrief ASDGO

-Openbare vergadering ASDGO

U en jij bent van harte welkombij de openbare vergadering van de Adviesraad. Deze wordt gehouden op dinsdagavond 16 mei 2023 in Middelharnis. Lees HIER meer.