Heb je een onderneming, en zou je graag een auto van de zaak willen? Dan kun je er voor kiezen om een financial lease te nemen. Een financial lease houdt eigenlijk in dat je een bedrijfsauto in maandelijkse termijnen afbetaalt. Zo hoef je dus niet in een keer een groot bedrag voor een auto neer te leggen. Ben je een ondernemer en ben je geïnteresseerd om een financial lease te kiezen? Lees dan in dit artikel over de voordelen van een financial lease >>

Geen groot bedrag betalen

Zoals al in de inleiding van dit artikel staat, hoef je bij een financial lease niet direct een groot bedrag te betalen wanneer je een bedrijfsauto wilt. Met een financial lease hoef je de auto niet in een keer af te betalen, maar betaal je een vast maandelijks bedrag totdat de lease periode voorbij is en de auto is afbetaald. Omdat je dus geen groot beginbedrag hoeft neer te leggen, kun jij jouw vermogen in je onderneming steken. Dit is enorm handig voor de beginnende onderneming. Ook de zzp’er kan een financial lease nemen. Ook met een financial lease zzp ben je direct eigenaar van de auto en betaal je deze in maandelijkse termijnen af.

Belastingvoordelen

Een financial lease draagt ook belastingvoordelen met zich mee. Bepaalde kosten zijn namelijk aftrekbaar. Voorbeelden van kosten die aftrekbaar zijn, zijn reparatiekosten, onderhoudskosten, de betaalde rente tijdens het leasetermijn en ook overige kosten rondom de lease van het bedrijfsmiddel. Doordat deze kosten aftrekbaar zijn, worden het belastbare inkomen en de belastingaanslag van het bedrijf verlaagd. Verder kun je online de kosten van een financial lease berekenen.

Verbeter het imago van je bedrijf

Met een mooie bedrijfsauto kun je het imago van je bedrijf verbeteren. Met een financial lease krijgt een bedrijf de mogelijkheid om gebruik te maken van moderne auto’s. Met nette, moderne auto’s zal jij met jouw bedrijf een professionele en succesrijke indruk maken op de klant en op potentiële klanten. Zo zullen klanten jou en je bedrijf serieuzer nemen en vergroot je het vertrouwen. Ook draagt een bedrijfsauto bij aan het concurrentievermogen van je bedrijf. Daarnaast zullen moderne auto’s een bijdrage leveren aan de efficiëntie en productiviteit van je bedrijf.

Een financial lease brengt dus verschillende voordelen met zich mee. Zo biedt het de kans om gebruik te maken van een bedrijfsauto, en kun je tegelijkertijd geld in het bedrijf houden. Daarnaast heeft een financial lease ook verschillende voordelen op het gebied van belasting. Verder kun jij met nette bedrijfsauto’s een goed imago van je bedrijf neerzetten.