23 januari 2023, Goeree-Overflakkee - Op de redactie van Koole Media Service kwam een ingezonden stuk binnen met de titel: GOEREE OVERFLAKKEE BOERT VOORT en Haagse Strijd. Het is een ingezonden brief die is ondertekend namens de gehele agrarische sector op ons eiland: "Het is u ongetwijfeld opgevallen, dat we als Platteland in verzet zijn gekomen tegen het Haagse Beleid. Om dit op een geweldloze manier toch duidelijk kenbaar te maken hebben we eiland breed, als noodkreet, de Nederlandse vlag op zijn kop gehangen...." Lees meer >>

Vervolg

De organisatie vervolgt: "Hoewel we nog steeds grote zorgen hebben, wat betreft "het beleid", hebben we "voorlopig" de vlaggen 'binnen de gemeente grenzen' weggehaald. Op de privéterreinen blijven ze staan, omdat de nood hoog is! We blijven strijdbaar om ons bestaansrecht en eigendommen te verdedigen."

Sámen

"Dit jaar hebben we ervaren, dat de gemeente en een groot deel van de bevolking achter ons staat. Hierdoor voelen we ons zeer gesteund. Daarnaast beseffen we dat we er "samen" nog lang niet zijn!"

Boerenverstand in Den Haag

"Hopende dat het 'boerenverstand' komende maanden ook in Den Haag nog boven komt drijven, willen we ze hier een eerlijke kans voor geven. Wil dit kabinet het huidige beleid niet aanpassen, dan ziet u onze Nederlandse "protestvlag" weer terugkeren, binnen de gemeente Goeree-Overflakkee."

GOEREE OVERFLAKKEE BOERT VOORT

Namens de gehele Agrarische Sector.