Januari 2023 - De komende weken heeft team Nederlandse Vissersbond/PO Delta Zuid de nodige havenbezoeken gepland om leden op locatie van dienst te zijn. "Op vrijdag 9 februari 2023 staat de haven in Stellendam op de agenda." Tijdens de bezoeken zijn een aantal medewerkers op de betreffende havens aanwezig om onder andere uitleg te geven over de WnB vergunningaanvraag, om plotter updates uit te voeren, te helpen met het updaten/opstellen van de RI&E en te adviseren over bemanningszaken. Lees meer >>

Aanvraag Wnb-vergunning

Wanneer u vragen heeft over de vergunningaanvraag voor de garnalenvisserij worden deze aan boord zo goed mogelijk beantwoord. Er kan onder andere uitleg worden gegeven over de komende subsidieregeling en de stikstof berekening.

Plotter updates

Voor het updaten van de plotter en het installeren van nieuwe plotter bestanden zal Ruben van Beek aanwezig zijn. Diverse bestanden kunnen worden verkregen zoals: boeien bestanden, windmolenparken (bestaand, in aanbouw, gepland en veiligheidszone), kabels en leidingen, gesloten gebieden (o.a. VIBEG, Viswad, artikel 20 en Voordelta) en voor de Waddenzee mosselpercelen en mosselzaadbestanden. De bestanden kunnen voor de volgende plotters programma’s worden geleverd: Quodfish, MaxSea, TimeZero en Trax.

RI&E’s

Tijdens de havenbezoeken zal Ben Scholten aanwezig zijn om u te helpen bij het opstellen van een nieuwe RI&E of de update van uw huidige RI&E. Wanneer u gebruik wilt maken van deze dienstverlening dan kunt u dat doorgeven aan Ben Scholten (tel. 0527-698151/ e-mail bscholten@vissersbond.nl) zodat een tijdstip ingepland kan worden. Bij meerdere opgaven wordt een groepssessie belegd. Na opgave ontvangt u het exacte tijdstip en de locatie (op de betreffende haven) waar de werkzaamheden worden uitgevoerd. Bekijk de volledige informatie over de RI&E hier.

Bemanningszaken

Wilt u een check of alle bemanningszaken bij u aan boord up-to-date zijn? We kunnen bij u aan boord alles even controleren en beoordelen of er nog zaken moeten worden geregeld zoals vaarbevoegdheidsbewijzen, cursussen, monsterboekjes of ophoging van vaarbevoegdheden. Bekijk de volledige informatie over de dienstverlening ‘bemanningszaken/vaarbevoegdheid’ hier.

Data

De volgende havenbezoeken staan gepland:

  • Vrijdag 27 januari – Lauwersoog/Zoutkamp
  • Vrijdag 3 februari – Den Oever/Den Helder
  • Vrijdag 10 februari – Stellendam/Vlissingen
  • Vrijdag 17 februari – Lauwersoog/Zoutkamp
  • Vrijdag 24 februari – Stavoren/Harlingen
  • Vrijdag 3 maart – IJmuiden

Aanmelden

Graag vernemen wij, wanneer dat mogelijk is, vooraf van u voor welke zaken wij bij u aan boord kunnen komen zodat wij dat kunnen voorbereiden. U kunt zich hiervoor aanmelden via het secretariaat (secretariaat@vissersbond.nl of T 0527-698151).

Voor meer informatie

Contact opnemen met het team Nederlandse Vissersbond/PO Delta Zuid, vragen naar Ben Scholten en/of Ruben van Beek, via T 0527-698151 of secretariaat@vissersbond.nl.

Bron Ned. Vissersbond.