Het is weer tijd voor een nieuw energiecontract. Misschien loopt je energiecontract wel af, is je leverancier failliet of ben je de hoge kosten zat. De energiekosten zijn voor de meeste ondernemers een van de grootste uitgaven die ze doen. Het maakt niet uit of je een grootzakelijke verbruiker bent, of een zzp’er die werkt in een klein kantoor: de energiekosten betaal je altijd. Gelukkig kun je op dit onderdeel wel besparen, door het goedkoopste en beste energiecontract voor jou af te sluiten. Zakelijke energie vergelijken is wel een vak apart. Waar moet je op letten bij zakelijke energie vergelijken en kan het makkelijker? Lees meer >>

Hoe moet je zakelijke energie vergelijken?
Geen tijd, geen zin, of een veilig gevoel kan ervoor zorgen dat je aan het eind van een zakelijk contract besluit het te verlengen of te vernieuwen. Maar weet je wel of je dan het juiste energiecontract hebt afgesloten voor jouw bedrijf? Nee. Het vergelijken van zakelijke energie is altijd een slimme zet, want alleen dan weet je welk energiecontract voor jou het beste is.

Maar waar moet je op letten als je zakelijke energie gaat vergelijken? Ten eerste heb je de keuze om een vast of variabel tarief af te sluiten. Bij een vast tarief staat het tarief gedurende de looptijd vast, bij een variabel tarief mag het wijzigen tijdens de looptijd. Daarbij komt iedere maand nog een vast bedrag bij, ongeacht wat je verbruik is. Deze twee onderdelen, dus het vastrecht en de leveringstarieven, zijn de onderdelen waar een energieleverancier invloed op heeft. De overige kosten zijn bepaald door de overheid en de netwerkbeheerder. Waar je dus niet op kunt besparen zijn:

  • Opslag Duurzame Energie
  • De btw
  • Netbeheerderkosten
  • Heffingskorting

Deze vier bovenstaande kostenposten zijn bij elke energieleverancier hetzelfde. Wanneer je jouw jaarnota erbij pakt om energie te vergelijken, moet je hier dus rekening mee houden. Nog iets waar je rekening mee moet houden: vergelijk niet de tarieven die je op je jaarnota had, maar vergelijk met de nieuwe tarieven van je energieleverancier. Anders vergelijk je appels met peren. Kijk ook altijd met een kritische blik naar de leveringstarieven, het vastrecht en de voorwaarden. In sommige gevallen lijkt een aanbod super interessant, maar staan er in het contract toch bepaalde zaken waar je niet op zit te wachten. Of zijn er in het aanbod nog niet alle kosten meegenomen, waardoor je duurder uitkomt dan ze je hebben voorgespiegeld.

Simpel zakelijke energie vergelijken

Zakelijke energie vergelijken kan gelukkig ook makkelijker, door het te laten doen door Zakelijke Energietarieven. Neem eens een kijkje op zakelijkeenergietarieven.nl/zakelijke-energie. Op deze website hoef je alleen maar je gegevens in te vullen, zoals je verbruik, bedrijfsnaam, wat voor contract je wilt, je mailadres en telefoonnummer. Binnen 24 uur krijg je na de aanvraag van een zakelijke energie offerte al per mail bericht wat het voordeligst voor jouw bedrijf is. Op basis daarvan kun je besluiten om over te stappen van energieleverancier om goedkoper zakelijke energie af te nemen.