22 december 2022, Regio - "...het Lentiz MBO Middelharnis is inmiddels bezocht voor een gastles. Zij waren direct enthousiast over het idee van een gastcollege over waterstoftechniek en de e-robotiller." De eilanden Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Voorne-Putten werken samen in de Zuid-Hollandse Delta. Bedrijven kunnen bij deze gemeenten financiële ondersteuning aanvragen vanuit de Regio Deal zodat zij lokaal kennis kunnen delen en innovaties kunnen promoten. Doel van deze samenwerkingen is het delen van kennis op het gebied van duurzaamheid, agrifood, landschap & toerisme, onderwijs en de arbeidsmarkt. Lees meer >>

Vervolg

Initiatiefnemer voor de gastcolleges over waterstoftechniek en de e-robotiller is de vooruitstrevende machinebouwer Reedyk uit de Hoeksche Waard. Zij hebben zich de afgelopen jaren ontwikkelt tot de waterstofexpert op het gebied van landbouwinnovatie in de regio. Eigenaar Dirk Reedijk wil naast het delen van zijn kennis ook studenten enthousiast maken voor een opleiding en een carrière in de techniek. Door de grote vraag, mede door de energietransitie, hebben goed opgeleide technici de komende jaren de goedbetaalde banen voor het uitkiezen. Door goede scholing, uitdagende stages en werkgelegenheid aan te bieden in de eigen regio blijven mensen op de eilanden wonen, werken, studeren en recreëren.

Middelharnis

Op 20 december is het Lentiz in Middelharnis bezocht voor een gastles. Zij waren direct enthousiast over het idee van een gastcollege over waterstoftechniek en de e-robotiller. Het is niet de eerste keer dat Marion de Crook, a.i. directeur, het bedrijfsleven de kans geeft om voor de klas te staan. Zij is altijd op zoek naar manieren om de leerlingen op een leuke en afwisselende manier kennis bij te brengen. Op deze manier brengen zij leerlingen in contact met toekomstige werkgevers en kunnen zij de studenten een goed beeld schetsen over de beroepen van de toekomst.

De firma Reedyk is niet onbekend in de regio omdat zij afgelopen zomer al diverse demonstratiedagen organiseerden rondom de e-robotiller en waterstoftechniek. Deze informatieve en gezellige bijeenkomsten waren vooral gericht op zelfstandige ondernemers van de Zuid-Hollandse eilanden.