21 november 2022, Ouddorp - Het college van burgemeester en wethouders Goeree-Overflakkee bezoekt periodiek bedrijven in de gemeente om zo persoonlijk kennis te maken met de eigenaren en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 8 november j.l. ontving ondernemer Jean-Paul Scheurleer een afvaardiging van het college in het volledig verbouwde kantoor aan de Molenweg 15a in Ouddorp. Lees meer >>

Hylife Innovations

Hylife Innovations ontwikkelt duurzame energiesystemen voor de gebouwde omgeving. Hun duurzame oplossingen maken de gebouwde omgeving klaar voor de energietransitie. Om dit te bereiken trekt Hylife samen op met vier bouwpartners: Giacomini, VHE, Van Dorp en Witteveen+Bos.

Woning, woonwijk, stroomnet

In 2019 realiseerde Hylife het Innovathuis in Stad aan ‘t Haringvliet. Een zelfvoorzienende conceptwoning met groene waterstof – midden in nieuwbouwwijk Havenstadt. Een wereldprimeur destijds. Nu bouwt Hylife de Innovahub. Een slim energiestation dat betaalbare en duurzame elektriciteit, warmte en koeling levert aan woningen. Tegelijkertijd kan de hub ook helpen om overbelasting van ons stroomnet te verlagen wanneer er veel groene energie wordt opgewekt.

Innovahub: één oplossing voor alle woningen in de wijk

Innovahub wisselt elektriciteit, warmte en koeling uit met aangesloten woningen. Dit betekent dat in deze aangesloten woningen geen speciale techniek of apparatuur nodig is. Want alle processen om bijvoorbeeld groene stroom op te slaan of om warmte te maken vinden plaats in de hub. Een Energy Management System stuurt deze processen aan. Hylife ontwikkelt deze aansturingssoftware zelf. Bovendien gebruikt Hylife voor de componenten in de hub uitsluitend bewezen technologie, dat maakt Innovahub veilig en betrouwbaar.

Nieuwe wereldprimeur

Volgend jaar wordt de eerste Innovahub in Stad aan het Haringvliet in gebruik genomen. Opnieuw zorgt Hylife voor een wereldwijde primeur hier op Goeree-Overflakkee.

Meer informatie

Is uw interesse gewekt en kijkt u ook uit naar een duurzame toekomst? Kijk dan voor meer informatie op www.hylifeinnovations.nl.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee