Middelharnis - De drukbezochte banenmarkt van het Ontwikkelbedrijf van gemeente Goeree-Overflakkee heeft voor veel ontmoetingen tussen werkgevers en werkzoekenden gezorgd. Vijftien werkgevers stonden donderdag 6 oktober klaar om potentiële nieuwe medewerkers te werven. Werkzoekenden konden er kennismaken met hun mogelijk nieuwe collega’s. Lees meer >>

Vervolg

Ook konden de bezoekers kennismaken met de ontwikkellijnen van het Ontwikkelbedrijf Webego. Deze lijnen zijn opgezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door bijvoorbeeld een handicap of omdat ze nieuw in Nederland zijn, te ‘ontwikkelen’ naar werk dat bij hen past. Bijvoorbeeld op het gebied van groenonderhoud, schoonmaak, in een winkel of als taxichauffeur. “Een banenmarkt biedt kansen. Zowel voor werkzoekenden als voor werkgevers”, vat wethouder Berend Jan Bruggeman (arbeidsmarkt) het doel van de banenmarkt samen. “En elke match is natuurlijk een feestje.”

Vraag en aanbod

De laatste banenmarkt bij het Ontwikkelbedrijf was inmiddels alweer vier jaar geleden. Dus het was hoog tijd om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt op deze manier weer samen te brengen. Een hal van het Ontwikkelbedrijf werd ingericht met kramen, waar organisaties zichzelf konden presenteerden. Vele werkzoekenden namen een kijkje en gingen in gesprek met de enthousiaste ambassadeurs van de organisaties en van het Ontwikkelbedrijf.

Werkvoorbereider Mitchel Wijnbeek van CS Staal uit Oude-Tonge staat er samen met collega Jeffrey Föller. Jeffrey is via het Ontwikkelbedrijf binnengekomen. “CS Staal levert eigenlijk allerlei systemen rond de afvalinzameling. Denk bijvoorbeeld aan ondergrondse restafvalcontainers. Van ontwerp tot eindproduct.”, aldus Wijnbeek. “Eigenlijk zie je het werk dat we doen overal terug in het straatbeeld. We werken als bedrijf veel met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dus dit is zeker voor ons een mooie mogelijkheid om nieuwe mensen te vinden.”

Betrokkenheid

Maatschappelijke betrokkenheid is voor alle deelnemers een belangrijke reden om mee te doen aan de banenmarkt. Zo ook voor zorgcoördinator Natasja van Ouwerkerk van Tzorg en haar collega’s. “We vinden het belangrijk om hier ons gezicht te laten zien. We hebben zelf in onze eigen regio momenteel eigenlijk geen vacatures. Maar met eigen vervoer kan iemand wel mogelijk iets verderop aan de slag.”

De organisaties die deelnamen aan de banenmarkt waren DS People, AB Zuid-Holland, De Koffieboer, Aldi, Lidl, PLUS Slingerland Middelharnis, CS Staal, Dupolco, Bij Marc, Strukton, Glazenwassersbedrijf Goeree-Overflakkee, Tzorg, stichting MATE, Center Parcs Port Zélande en gemeente Goeree-Overflakkee.