8 oktober 2022, Landelijk - Afgelopen woensdagavond werd de zorgelijke situatie waarin de Nederlandse kottervisserij zich bevind in beeld gebracht bij de talkshow HLF8 op SBS 6. Onder leiding van presentatrice Helene Hendriks werd aan tafel, onder andere met Flakkeese kottervisser Jaap Tanis, gesproken over hoe deze situatie is ontstaan. Tanis geeft een duidelijke uitleg over waarom het visserijbedrijf kiest voor stoppen. Namens de visserijsector mocht Durk van Tuinen aanschuiven. Lees meer in onderstaand bericht van de Ned. Vissersbond >>

Vervolg

Saneren en toekomstperspectief

Het onderwerp werd ingeleid met een indrukwekkende reportage van de laatste visreis van de GO 38 en GO 48. Jaap Tanis gaf daarbij een duidelijke uitleg over waarom het visserijbedrijf kiest voor stoppen en benadrukte ook dat de sanering gevolgen heeft voor de visserijgemeenschappen en aanverwante bedrijven.

Mona Keizer gaf een weerspiegeling van de verandering die Volendam heeft meegemaakt qua aantallen visserijbedrijven. Durk van Tuinen maakte van de gelegenheid gebruik om de pulsvisserij techniek onder de aandacht te brengen bij het publiek. Deze techniek zou in deze tijden van energiecrisis de kottersector een beter perspectief geven. Ook vroeg hij nadrukkelijk aandacht voor de visserijondernemers die besluiten niet te saneren. Er gaat nu begrijpelijk veel aandacht uit naar de sanering maar parallel moet minimaal dezelfde aandacht worden gegeven aan de visserijbedrijven die de toekomst in gaan. Klik hier om het programma terug te kijken.

Meer informatie

Contact opnemen met het team Nederlandse Vissersbond/PO Delta Zuid, vraag naar Durk van Tuinen, T 0527-698151 of secretariaat@vissersbond.nl.