4 oktober 2022, Sommelsdijk – Na ruim elf jaar en twaalf sportseizoenen gaat directeur Lesly Wolters stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee verlaten voor een nieuwe uitdaging elders. Het vaste gezicht van eerst de Staver en later SRGO wil graag bewegingsruimte geven voor een nieuwkomer die de toekomst van de stichting zal gaan leiden. Lees meer >>

Vervolg

Mogelijkheden en kansen zien staan altijd voorop bij Lesly. In al die jaren die hij voor de stichting(en) gewerkt heeft, is dat wat veel medewerkers zich als eerste herinneren aan deze tijd. "Lesly gaat altijd eerst kijken of iets mogelijk is, hij schiet geen enkel idee direct af."

Ruim elf jaar geleden kwam Lesly binnen bij de Staver als bedrijfsleider met een missie en een visie en dat was onder andere het oprichten van een eilandelijke sportorganisatie. Gedreven en enthousiast ging hij te werk om het veelzijdige pand en de betrokken collega’s te leiden in de sportieve en recreatieve programmering. Later, in 2017 toen de Staver opging in stichting Sport & Recreatie Goeree-Overflakkee werd Lesly aangesteld als algemeen directeur. Een prachtige kans die hij met beide handen aangreep. Het is mede dankzij zijn bezielende leiding dat SRGO dagelijks zeven accommodaties exploiteert. Daarnaast heeft SRGO de taakstelling van de gemeente om maar liefst twee ton op jaarlijkse basis te besparen op de exploitatie van de drie zwembaden die het eiland rijk is behaald. Daarnaast heeft hij, in nauwe samenwerking met de gemeente, diverse locaties voorzien van een eigentijdse update, zoals Oostdam en later zal de Gooye nog volgen.

Het mooiste vindt hij zelf de ‘kleine ideeën’ die uiteindelijk uitgroeien tot iets moois, soms groot en soms klein. Een paar voorbeelden zijn de Energy Island beurs, samenwerkingen met diverse (sport)verenigingen, de oprichting van ZV Olympia, de opvang van asielzoekers in het Prieel, medewerking aan de oprichting van HCGO in de huidige hoedanigheid en op kleinere schaal diverse kleine(re) acties.

Hij hoopt dat de gemeente en het bestuur samen voor een doorontwikkeling van SRGO kunnen zorgen. Een toekomst waarbij een brede(re) eilandelijke sportorganisatie op het gebied van beheer, exploitatie maar ook maatschappelijke zin op welzijn en gezondheid het verschil kan maken.