1 augustus 2022, [video] Regio - Half juli 2022 was de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot, op bezoek in de Zuid-Hollandse Delta (ZHD). Dit om met eigen ogen te zien hoe het gaat met de projecten binnen de Regio Deal Zuid-Hollandse Delta en welke resultaten er behaald zijn. Ze keek ook bij bedrijven op Goeree-Overflakkee, bekijk hieronder de video. Lees meer >>

Vervolg

Het bezoek begon bij de Hoeksche Hoeve in ‘s Gravendeel waar de minister werd ontvangen en een rondleiding kreeg door het Inspiratiepunt Foodlab Hoeksche Hoeve. Daarna kwamen de vier programmalijnen van de Regio Deal aan bod. Zo ging de minister in gesprek met studenten over “Toekomst en Techniek” en kreeg zij een demonstratie van een Robotiller in een akkerveld. De Robotiller is een lichtgewicht landbouwmachine die zelfstandig rijdt op groene waterstof. De toepassing van waterstof is een belangrijke doorbraak in de landbouwsector voor een duurzame en schone voedselproductie.

Er kan terugkeken worden op een succesvol en positief bezoek van de minister. Maandag zag ze welke inspanningen er in onze regio samen worden gedaan voor de 300.000 inwoners in de regio. Ze nam de tijd en ging in gesprek met alle ondernemers en studenten. Het bezoek gaf nieuwe energie en hoop voor bedrijven, overheden en studenten om samen aan de toekomst van dit gebied te werken. Want we willen als regio samen doorgroeien op de vier programmalijnen, maar ondertussen ook samenwerken aan nieuwe vraagstukken die op ons af komen.

Aan het eind van de dag stuurde de minister een tweet waarin ze zei “onder de indruk te zijn van hoe er uitwerking wordt gegeven aan de Regio Deals in regio Drechtsteden en Gorinchem en regio Zuid-Hollandse Delta. O.a. door het verbinden van de arbeidsmarkt aan het onderwijs, het stimuleren van innovatie en duurzame groei. Dank voor het mooie bezoek”.

Regio Deal Zuid-Hollandse Delta bedankt de minister voor haar bezoek "...en hopelijk tot een volgende keer."