Sommelsdijk - Afgelopen maandagmorgen 11 juli 2022 ontvingen huurders de sleutel van hun nieuwe woning aan de Joos Jansestraat in Sommelsdijk. Het gaat om zeven levensloopbestendige en nul-op-de-meter woningen van Oost West Wonen. "Na een lange tijd van inschrijving en spanning of zij in aanmerking kwamen, hebben de huurders met smart uitgekeken naar dit moment. Ze namen de sleutels blij in ontvangst en gaan nu aan de slag om van hun nieuwe woning een thuis te maken." Lees meer >>

Vervolg

De bouw is gerealiseerd door aannemer Kroon & De Koning. Binnen hetzelfde project zijn ook de 9 woningen aan de Polder- en Kerkstraat in Achthuizen gerealiseerd.

Seniorenwoningen
Het appartementengebouw aan de Joos Jansestraat in Sommelsdijk was niet meer van deze tijd en renoveren was niet mogelijk. We weten dat veel mensen, nu ze wat ouder worden, behoefte hebben aan een woning waar alles gelijkvloers is. In oktober 2021 is de bouw van deze nieuwbouwwoningen gestart. “Zo lang mogelijk in eigen huis en dorp blijven wonen. Bij Oost West Wonen begrijpen wij die wens heel goed. Door de investering in- en bouw van levensloopbestendige woningen kunnen we ervoor zorgen dat dit mogelijk is. Bijna alle nieuwe bewoners komen uit Sommelsdijk en Middelharnis”, vertelt Marleen van de Kamp, directeur-bestuurder bij Oost West Wonen.

De woningen aan de Joos Jansestraat zijn zeer energiezuinig en allen voorzien van een warmtepompinstallatie, zonnepanelen, driedubbelglas en een stevig isolatiepakket. De woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer bevinden zich op de begane grond, wat de woningen levensloopbestendig maakt. Op de eerste verdieping is ruimte voor de warmtepompinstallatie en een extra slaapkamer of hobbykamer. Bovendien heeft iedere woning een ruime tuin.

Sleuteloverhandiging
Als bekroning op de mooie samenwerking overhandigde Ivo Zweekhorst, directeur van Kroon & de Koning, eerst symbolisch de sleutel aan Marleen van de Kamp. beiden blikken terug op een mooi en constructief bouwproces en wensen de huurders veel woonplezier toe. Aan Kees van Dam, manager vastgoed bij Oost West Wonen, de eer om de sleutel aan de eerste huurders te overhandigen, waarna iedere huurder de eigen woning voor het eerst mocht openen.

Foto's

1) Nul-op-de-meter seniorenwoningen Joos Jansestraat Sommelsdijk

2) Ivo Zweekhorst, directeur Kroon & de Koning overhandigt symbolisch de sleutel aan Marleen van de Kamp, directeur-bestuurder Oost West Wonen

3) Kees van Dam, manager vastgoed Oost West Wonen, overhandigt eerste sleutel aan huurders