Nieuwe-Tonge - Op Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge, een unieke dierentuin op ons eiland Goeree-Overflakkee, zijn Vuurwezels (mustela siberica), een Bobkat (lynx rufus) en Loewakken (Paradoxurus hermaphroditus) geboren. Maar vertelt Petra Blokker: "...er zijn nog meer geboorte te melden, onder andere bij de stokstaarten, prairiehonden, stekelvarkens én nieuwe bewoners op het park zijn een koppel Ocelotten, ook dit is weer een bijzondere soort!" Lees meer >>

Vervolg

De vuurwezel is een klein roofdier uit de familie van de marterachtigen en komt voor in Oost-Azië. Op dit moment zijn er wereld wijd 15 dierentuinen waar deze dieren te zien zijn, één ervan is Faunapark Flakkee. Blokker: "Heel trots zijn wij te kunnen vertellen dat het Faunapark de eerste Nederlandse dierentuin is waar er met deze dieren gefokt is. Er zijn drie Vuurwezels geboren, de geslachten zijn nog niet bekend."

De Rode Lynx, bekend als 'bobkat' komt voor in Noord Amerika. Faunapark Flakkee is het enige park in de Benelux met een koppel Rode Lynxen. "Het spreekt voor zich dat wij dan ook erg blij zijn met de geboorte van de kitten. Ook hier is het geslacht nog onbekend."

De Loewak is een Civet-achtige, ook wel bekend van de 'Kopi Loewak'-koffie. Het Faunapark is éénn van de drie dierentuinen in de Benelux waar je deze dieren kunt zien. Ook zij hebben voor nageslacht gezorgd, twee mannetjes en twee vrouwtjes. Eén van de mannen zal in het najaar verhuizen naar een dierentuin in Denemarken.

Petra: "Er zijn meer dieren geboren, onder andere bij de stokstaarten, prairiehonden, stekelvarkens en nog veel meer. Nieuwe bewoners op het park zijn een koppel Ocelotten, ook dit is weer een bijzondere soort. Wilt u de groei van onze dieren volgen dan kan op Facebook.

En wilt u onze dieren bezoeken dan bent u van harte welkom. Wij zijn geopend van woensdag tot en met zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur."

Meer informatie kunt u vinden op de website van de dierentuin in Nieuwe-Tonge.