Dirksland - Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is live gegaan met de digitale informatieoverdracht van de ambulance naar de Spoedeisende Hulp (SEH). Dit zorgt ervoor dat SEH-medewerkers nog beter voorbereid zijn en zij patiënten sneller de juiste zorg kunnen verlenen. Weer een belangrijke stap in het verbeteren van spoedzorg voor inwoners uit onze regio. Lees hieronder meer >>

Vervolg

Met de nieuwe koppeling kunnen ambulancemedewerkers meer relevante informatie overdragen over de patiënt aan de Spoedeisende Hulp. De informatie komt direct in het elektronisch patiëntendossier. Dit zorgt voor een snelle en efficiënte informatieoverdracht.

Sneller de juiste zorg
Nely Zoeteweij, zorgcoördinator van de Spoedeisende Hulp, is enthousiast over de innovatieve werkwijze: “Verpleegkundigen en artsen weten nu precies wanneer een patiënt arriveert. In het elektronisch patiëntendossier staan alle metingen, welke medicatie de patiënt eventueel al heeft gekregen en de laatste updates. Dit zorgt ervoor dat SEH-medewerkers nog beter voorbereid zijn en patiënten sneller de juiste zorg krijgen.”

Met spoed beschikbaar
De digitale informatieoverdracht van de ambulance naar de Spoedeisende Hulp is een onderdeel van het landelijke programma Met spoed beschikbaar. De nieuwe koppeling is in samenwerking met Traumacentrum Zuidwest-Nederland, Ambulance Rotterdam-Rijnmond, Chipsoft, PinkRoccade Ziekenhuizen en ZiZo tot stand gekomen.

Foto

Op de foto vlnr: Jeanine Oost (SEH-verpleegkundige), Tina van Schaik (projectleider), Nely Zoeteweij (zorgcoördinator Spoedeisende Hulp), Ankie Kuiper (Traumacentrum Zuidwest-Nederland), Karen Kloppenburg (Pink Roccade Ziekenhuizen), Kwadwo Buabeng (Pink Roccade Ziekenhuizen), Kim van der Vlist (ZIZo), Stephanie Roggenveen (ZIZo) en medewerkers van Ambulance Rotterdam-Rijnmond