De wereld van de horloges zit vol met merken die hun best doen om unieke uurwerken te creëren. Eén van de merken die wel bekend in de oren zal klinken is het merk Hublot. De bijzondere designs in combi met de hoogwaardige kwaliteit maakt dit een van de mooiste merken om in huis te halen. Mocht je meer te weten willen komen over de markante Hublot horloges dan heb je geluk. In dit artikel hebben we namelijk het een en ander op een rijtje gezet over de geschiedenis van de Hublot horloges. Door dit goed door te lezen krijg je een zo goed mogelijk beeld over dit iconische horlogemerk! Lees meer >>

Oprichting van het merk Hublot

Laten we maar eens beginnen bij het begin. Hoe is het merk Hublot tot stand gekomen vraag je je af? De Italiaanse horlogemaker Carlo Crocco, geboren in 1944, was de opvolger van het horlogebedrijf van zijn oom. Maar in het jaar 1979 heeft Crocco de familietraditie voor altijd achter zich gelaten en begon hij voor zichzelf. Crocco begon zijn visie te verwezenlijken voor een horlogeontwerp dat anders was dan alle andere ontwerpen die door zijn familie was gemaakt. In 1980 opende Crocco MDM Genève en introduceerde hij zijn Hublot-horloge op de toonaangevende horlogebeurs Baselworld.

De meeste mensen die kozen voor de horloges van Hublot deden dit omdat dit bedrijf het eens echt anders aan durfde te pakken. De naam 'Hublot’ is afgeleid van het Franse woord voor 'patrijspoort’. Dit verwijst naar de ronde met schroeven bezette platen die op de eerste modellen verscheen. Een erg belangrijk moment voor de geschiedenis van Hublot vond plaats 2004. Dit was het jaar dat de bekende Fransman Jean-Claude Biver de rol van CEO op zich nam. Het is hem gelukt om het merk naar een hoger niveau te tillen. Zonder hem was het bedrijf van Carlo Crocco dan ook nooit zo groot geworden als dat het op dit moment is.

Uitbreiding van het aanbod

Bij Hublot weten ze maar al te goed dat ieder horloge aan de hoogst mogelijke eisen dient te voldoen. Hublot is dan ook begonnen om horloges te maken met een groot scala aan materialen, waaronder koolstofvezel, keramiek, kevlar, magnesium, tantaal en wolfraam. In 2005 bracht Hublot zijn 'Big Bang'-model uit. Dit is een oversized horloge dat enorm veel prijzen in de wacht sleepte en in één klap een succes bleek te zijn. De horloges werden veel gekocht en steeds meer verzamelaars kozen voor Hublot.

De Big Bang was het populairste mannelijk horloge tot 2008. Na dit jaar is het team begonnen met de productie van de eerste damesmodellen. Deze dameshorloges hadden kleinere kasten en waren ook nog eens voorzien vaan edelstenen en opvallende kleuren. Dit heeft onder andere geresulteerd in de productie van de Classic Fusion. Dit model had een discreter karakter dan de Big Bang en bleek ook weer een enorm succes te zijn onder de vele klanten.

Dé investering om te maken

Dankzij de info uit dit artikel ben je als het goed is wat meer te weten gekomen over de geschiedenis van de markante Hublot horloges. Indien je er het geld voor hebt en echt een uniek uurwerk in huis wil halen dan is het kopen van een Hublot één van de beste keuzes om te maken. Los van het feit dat je zeker weet dat je een uniek horloge om je pols hebt hangen is het ook nog eens zo dat ze over het algemeen meer waard worden op de lange termijn. Dit betekent dan ook dat het kopen van de wat duurdere horloges gezien kan worden als een echte investering.

Foto van Antony Trivet: https://www.pexels.com/de-de/foto/fashion-armbanduhr-technologie-luxus-9878239/