26 april 2022, Regio - Installatiebedrijf Kievit Warmte B.V. uit Middelharnis gaat verder onder de vlag van Hoppenbrouwers Techniek. Het familiebedrijf met meer dan 60 jaar ervaring in de installatietechniek wil op deze manier haar klanten een bredere dienstverlening aan kunnen bieden en de continuïteit van haar bedrijf waarborgen. Met de integratie van Kievit Warmte verstevigt Hoppenbrouwers haar positie in het zuidwesten van het land en groeit het bedrijf met deze 19e vestiging verder naar landelijke dekking. Lees meer >>

VErvolg

De broers Leo en Cees Kievit staan als derde generatie aan het roer van Kievit Warmte en zijn enthousiast over deze ontwikkeling. Cees geeft aan: “Wij willen de voortgang, groei en toekomst van ons bedrijf en onze medewerkers waarborgen. In de waan van de dag als je druk bent met projecten, is het lastig om daar stappen in te zetten. De integratie met Hoppenbrouwers geeft ons daadkracht. Het is fijn om aan te sluiten bij een landelijk opererend installatiebedrijf dat alle technische disciplines in huis heeft en zowel de particuliere- als zakelijke markt bedient. Bovendien is alles goed geregeld. Onze medewerkers krijgen meer opleidingsmogelijkheden, maar ook allerhande andere zaken zoals HR, financiën, inkoop, marketing, ICT en bijvoorbeeld de realisatie van certificeringen zijn centraal geregeld en daarmee gewaarborgd.

Versterking zuidwestelijke regio
Henny de Haas, algemeen directeur van Hoppenbrouwers is ook blij met de aansluiting. Hij zegt: “Kievit Warmte is net als wij een familiebedrijf met hetzelfde DNA en zet ook haar medewerkers op één. Hun expertise is een mooie aanwinst en versterking op onze huidige disciplines. Bovendien versterken wij met de integratie onze positie in de zuidwestelijke regio van het land. Dat sluit naadloos aan bij onze ambitie om te groeien naar landelijke dekking. We vinden het daarbij belangrijk om zowel voor klanten als voor medewerkers lokaal geworteld te zijn. Met de overname van Kievit Warmte in Middelharnis kunnen we groeien en toch dichtbij blijven.”

Klimaatpartner in nieuwbouw
Kievit Warmte is een familiebedrijf dat feitelijk actief is sinds 1886, maar dat zich vanaf 1956 focust op installatietechniek. Al 60 jaar houdt het bedrijf zich bezig met klimaatsystemen, duurzame installaties, sanitaire installaties en service en onderhoud op zowel de particuliere- als zakelijke markt. Kievit Warmte is met name een complete klimaatpartner bij nieuwbouw: van kantoorpanden en bedrijfsverzamelgebouwen tot nieuwbouwwoningen. Als ketenpartner zijn ze betrokken bij de verwarming, koeling en ventilatie van tientallen nieuwbouwprojecten op Goeree-Overflakkee en ver daarbuiten. Het bedrijf heeft een omzet van 7 mio en een personeelsbestand van 33 vaste medewerkers. De beide broers Kievit blijven met de overname het gezicht van de vestiging en medewerkers kunnen vanuit dezelfde locatie hun huidige klanten blijven bedienen waardoor hun reisafstand gelijk blijft. Cees zegt: “Het is voor ons een grote plus dat we met de aansluiting bij Hoppenbrouwers de voordelen hebben van een landelijk opererend bedrijf en toch autonoom kunnen blijven werken. Met dezelfde mensen, dezelfde klanten, dezelfde omgeving en met dezelfde leiding.” Door de integratie heeft het bedrijf de mogelijkheid om ook aansluiting te zoeken met andere vestigingen van Hoppenbrouwers Techniek in de regio. De naamswijziging zal naar verwachting in juli van dit jaar plaatsvinden.