Regio - U wordt gevraagd rekening te houden met afsluitingen in de Heinenoordtunnel. De Heinenoordtunnel (A29) wordt gesloten vanwege werkzaamheden aan de brandblusvoorziening in de tunnel en testen daarvan. Van vrijdag 7 januari 22:00 uur tot zaterdag 8 januari 09:00 uur is de tunnel richting Rotterdam afgesloten. Van zaterdag 8 januari 22:00 uur tot zondag 9 januari 09:00 uur is de tunnel ook afgesloten richting Bergen op Zoom. Houd rekening met omleidingsroutes en extra reistijd. Lees meer >>

Afsluitingen

  • Vrijdag 7 januari 22.00 uur tot zaterdag 8 januari 09.00 tunnelbuis richting Rotterdam, inclusief oprit Oud-Beijerland (21)
  • Zaterdag 8 januari 22.00 uur tot zondag 9 januari 09.00 uur tunnelbuis richting Bergen op Zoom, inclusief oprit Barendrecht (20)

Omleidingen richting Barendrecht/Rotterdam (richting noorden)

  • Verkeer vanuit de Hoeksche Waard wordt omgeleid via de N217 en de A16.
  • Verkeer vanuit Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A17 en de A16.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom (richting zuiden)

  • Verkeer met bestemming Hoeksche Waard wordt omgeleid via de A16 en de N217.
  • Verkeer met bestemming Goeree-Overflakkee, West-Brabant en Zeeland wordt omgeleid via de A16 en de A17.

Extra reistijd en tol

Tijdens de afsluiting van een tunnelbuis bedraagt de extra reistijd (bovenop de gebruikelijke reistijd), afhankelijk van het tijdstip, tussen de 10 en 15 minuten. Zolang de Heinenoordtunnel afgesloten is geldt voor het verkeer in de afgesloten rijrichting dat de Kiltunnel in die rijrichting tolvrij is. Houd voor de actuele situatie ook de verkeersinformatie in de gaten.

Over de werkzaamheden

Tijdens de afsluitingen voeren we diverse werkzaamheden uit aan de brandblusvoorziening in beide tunnelbuizen. Er wordt onder andere gewerkt aan het verlagen van de waterdruk. Na de werkzaamheden testen we de brandblusvoorzieningen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of vananaarbeter.nl.

Meer informatie over de renovatie van de Heinenoordtunnel is te vinden op: rws.nl/renovatieheinenoordtunnel. U kunt zich via de website ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Twitter: @Rijkswaterstaat of bel via tel. 0800 – 8002 (gratis).