7 oktober 2021, Goeree-Overflakkee - Eind oktober verlaat hij Nederland, maar vandaag werd hij, in zijn laatste rondje boven Nederland, gespot in de lucht boven ons eiland Goeree-Overflakkee. Op 7 oktober vloog het laatste tanker- en transportvliegtuig KDC-10 een afscheidsrondje langs Nederlandse vliegvelden. Er werd ook over Rotterdam gevlogen, vandaar dat het indrukwekkende vliegtuig goed te zien was vanaf Flakkeese bodem. Lees meer.

Het laatste tanker- en transportvliegtuig KDC-10 ging dus deels op ons eiland. Op 25 oktober 2021 verlaat de KDC-10 Nederland en gaat het aldus Defensie: "(...) naar de nieuwe eigenaar in de Verenigde Staten, die eind 2019 ook het 1e toestel in ontvangst heeft genomen." Want er zijn twee van deze exemplaren.

"Met het afscheid van de KDC-10 sluit Defensie een periode af waarin ze beschikte over eigen luchttransport. De taken van de KDC-10 worden overgenomen door de nieuwe A330 MRTT-toestellen. Nederland neemt deel aan een vliegtuigpool voor tanker- en transportvliegtuigen, een samenwerkingsverband met in totaal 6 Europese partners. De vloot bestaat straks uit 9 toestellen. 5 daarvan krijgen Vliegbasis Eindhoven als thuisbasis." Lees alles op defensie.nl