Goeree-Overflakkee - Heb je een digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera (of een andere camera die handmatig ingesteld kan worden) en heb je het idee dat er meer uit gehaald kan worden? Fotografeer je altijd op de automatische stand maar zou je graag meer controle willen hebben over het eindresultaat? Dan is de workshop 'Leren fotograferen– de basis' wat voor jou. In deze workshop worden de basisbegrippen van de fotografie aangeleerd. Lees hieronder meer.

Vervolg

Er wordt aandacht besteedt aan onder andere diafragma, sluitertijd, iso, scherpstelling en compositie. Deze workshop is geschikt voor de beginnende fotograaf. Er wordt gestart met een theoretisch gedeelte en daarna wordt het geleerde in de praktijk gebracht. Doordat het maximale aantal deelnemers 9 personen is, is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht. De workshop wordt gegeven op 18 september in het Wijkcentrum in Middelharnis gegeven. De workshop is van 09:00 uur tot 15:30 uur. Deze workshop wordt gegeven door Ellen van den Doel.

Workshop light painting

Beheers je de basis technieken al en zoek je een nieuwe uitdaging? Dan is de workshop light painting een goede optie. Deze workshop wordt gegeven in het schemer donker. Dat biedt mogelijkheden om met licht, staalwol en andere spullen creatieve foto’s te creëren. Letterlijk schilderen met licht, maar dan met de camera. Deze workshop wordt gegeven op het strand vlakbij de Haringvlietdam op 11 september van 19.00 uur tot 23.00 uur. Deze workshop wordt gegeven door Johan Weesie.

Workshop macro fotografie

Ze zeggen wel eens, er is zoveel moois, als je het maar wilt zien. Dit geldt zeker ook voor macro fotografie. Bij macro fotografie ga je heel dicht op kleine details en maak je daar close ups van. Dus denk aan bloemen of details van bloemen, insecten, etc. Zo kun je alleen al in bijvoorbeeld je eigen tuin uren bezig zijn met ontdekken en fotograferen. Welke technieken je hiervoor nodig hebt, en hoe je creatief om kunt gaan met belichten (denk aan lampjes bijvoorbeeld) leer je tijdens de workshop macro fotografie. Deze wordt gegeven in Melissant op 4 september van 13.000 uur tot 17.00 uur door Johan Weesie.

Dutch Photo Academy

De workshops worden georganiseerd door Dutch Photo Academy. Deze stichting vindt het belangrijk dat er op een prettige en toegankelijke manier fotografie workshops aangeboden worden. Deze zijn geschikt voor ieder niveau om zo mensen te enthousiasmeren voor fotografie. Het fijne van fotografie is dat je dit eigenlijk altijd kunt doen, alleen of samen. Het is ook een mooie manier om je hoofd even leeg te maken. Iets creatiefs te kunnen creëren geeft weer nieuwe energie en voldoening.

Kijk voor meer informatie op de website. Inschrijven kan via dutchphotoacademy.nl