8 juli 2021, Regio - Op 22 juni 2021 jl. organiseerde LTO Noord afdeling Goeree-Overflakkee voor hun leden een webinar over zonnepanelen op daken. Het webinar ging over de (on)mogelijkheden om zonnepanelen op agrarische bedrijfsdaken te installeren. Gemeente Goeree-Overflakkee, netbeheerder Stedin en Stichting Energieke Regio en Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden leverden hieraan een inhoudelijke bijdrage. Gemeente Goeree-Overflakkee gaf een toelichting over de mogelijkheden voor elektriciteitsopwekking op het eiland... Lees meer.

Vervolg

Er is de afgelopen jaren ingezet op grootschalige elektriciteitsopwekking met zonneparken en windmolens. De focus verschuift nu naar kleinschaligere initiatieven, zoals zon op daken en parkeerterreinen. Dit is vastgelegd in de Regionale Energiestrategie (RES) 1.0.

Netbeheerder Stedin gaf informatie over de teruglevercapaciteit van zonnepanelen. Sinds medio april is er op Goeree-Overflakkee ten oosten van Melissant sprake van een tekort aan teruglevercapaciteit. Ten westen van Melissant is er (nog) geen tekort. Voor ondernemers ten oosten van Melissant geldt dat er voorlopig een stop is op het verstrekken van teruglevercontracten op grootverbruikaansluitingen. Ondernemers die zonnepanelen op een grootverbruikaansluiting overwegen, kunnen hierover contact opnemen met Stedin via kdo@stedin.net.

Voor kleinverbruikers (bedrijven, maatschappelijke organisatie en huishoudens) en voor grootverbruikers die al terugleveren is er geen tekort aan teruglevercapaciteit en verandert er niets.

Gratis startadvies zonnepanelen voor ondernemers en maatschappelijke organisaties

Gemeente Goeree-Overflakkee biedt samen met Rabobank een gratis startadvies zonnepanelen aan ondernemers en maatschappelijke organisaties op Goeree-Overflakkee. Aanmelden kan via energiekeregio.nl/goeree-overflakkee. Wie zich aanmeldt, ontvangt gratis een maatwerk legplan, een maatwerk businesscase en een offerte waarvoor vooraf geselecteerde installateurs uw panelen kunnen installeren. Energieke Regio kan ook de afstemming met Stedin, de verzekeraar en anderen verzorgen, of bijvoorbeeld een bestaande zonnepanelenofferte beoordelen.

Ook voor alle andere zakelijke verduurzamingsvragen kunnen ondernemers en maatschappelijke organisaties bij Energieke Regio terecht. Vragen kunnen worden gesteld via energiekeregio.nl/contact of (0187) 603918.

Foto: wethouder Tea Both en Rabobankdirecteur Caspert van der Wel